Grupul Rompetrol, amendat cu 5% din capitalul social

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 17:38
1531 citiri
Grupul Rompetrol, amendat cu 5% din capitalul social

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis miercuri sa amendeze grupul Rompetrol cu o suma echivalenta cu 5% din capitalul social, pentru ca nu a depus la timp documentele aferente ofertei publice de preluare in cazul RRC, a declarat, pentru NewsIn, un oficial al Comisiei, informeaza NewsIn.

Totusi, The Rompetrol Group a depus la termenul de luni documentele si evaluarea in cazul ofertei de preluare la Rompetrol Well Services (PTR), in timp ce in cazul Rompetrol Rafinare (RRC) a cerut o noua amanare.

La sfarsitul lunii trecute, Grupul Rompetrol depusese o plangere la CNVM, cerand aprobarea documentelor de oferta la Rompetrol Rafinare (RRC) si Rompetrol Well-Services (PTR), asa cum au fost predate initial, sau sa ofere un nou termen pentru depunerea noilor evaluari. CNVM a respins insa cererea The Rompetrol Group.

Cele doua cereri de amanare au venit in contextul in care CNVM pasuise deja grupul, in prima parte a lunii noiembrie, pentru a a avea suficient timp sa intocmeasca si sa depuna rapoartele.

Recent, CNVM a publicat o hotarare potrivit careia actionari majoritari care vor sa faca oferte publice de preluare la companiile pe care le controleaza sunt obligati ca, pe langa documentul de oferta, sa publice si raportul de evaluare pe baza caruia a fost determinat pretul de oferta.

Astfel, actionarii majoritari care vor sa faca oferte vor trebui sa raportul de evaluare la dispozitia celorlalti actionari, de la data publicarii anuntului privind intentia de preluare pana la finalizarea ofertei.

Arbitrul pietei ceruse anterior grupului petrolier Rompetrol sa lanseze o oferta publica de preluare si sa dezvaluie, totodata, pretul la care KazMunaiGaz a cumparat compania, pret care ar putea fi luat in calcul de catre un evaluator independent pentru a stabili suma pe care este obligat sa o ofere Rompetrol Group actionarilor minoritari de la Rompetrol Rafinare. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenda, # rompetrol, # capital, # depunere, # documente, # preluare , #stiri Rompetrol