Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Evolutie calma pana spre final, cand ritmul de tranzactionare s-a intensificat

Evolutie calma pana spre final, cand ritmul de tranzactionare s-a intensificat

In ultima sedinta a saptamanii, piata a avut o evolutie calma pana spre final, cand ritmul de tranzactionare s-a intensificat ducand nivelul rulajului valoric in apropierea celui din sedinta precedenta la 37,44 milioane RON. Indicii au inchis pe crestere, mai precis BET-C a urcat cu 0,47%, iar indicele celor mai lichide titluri la bursa BET s-a apreciat cu 0,27%. Pe o tendinta contrara a evoluat segmentul SIF, care pe mai tot parcursul sedintei a mers pe scadere, la final indicele BET-FI inchizand mai jos cu 0,86%.

In segmentul petrolier, tendinta a fost una ascendenta pentru amble titluri reprezentative de la bursa. Petrom (SNP) a inchis cu 1,8% peste pretul de referinta la 0,5650 RON/actiune, pe un volum de tranzactionare in piata principala de peste 4,07 milioane actiuni. La acesta se adauga tranzactia Deal cu un pachet de peste 2,7 milioane actiuni in valoare de 1,49 milioane RON, realizata la pretul de 0,5500 RON/actiune. La acest nivel, SNP a gasit o rezistenta puternica, in decursul saptamanii reusind sa intoarca tendinta descendenta de la 0,5500 RON/actiune, la care se pare ca aceste titluri devin atractive pentru multi investitori la cumparare. Rompetrol Rafinare (RRC) a variat peste pretul de inchidere din sedinta precedenta, insa fara a defini o directie clara si hotarata, evolutia fiind mai degraba de consolidare in jurul pretului la care a si inchis de 0,0860 RON/actiune (+0,47%). RRC s-a oprit din ascensiune la acelasi nivel maxim atins si in sedinta de ieri la 0,0865 RON/actiune, per ansamblul saptamanii aceste titluri aducand un randament din variatia cursului de 6,17%.

Titlurile bancare au inregistrat o evolutie de consolidare la nivelul pretului de referinta, cu variatii foarte mici in jurul acestuia. De mentionat ar fi tranzactia Deal cu titlurile BRD-GSG (BRD) la acelasi pret la care a inchis si in piata principala, de 18,8000 RON/actiune, fiind transferat un pachet de peste 125 mii actiuni in valoare de 2,35 milioane RON.

Pe o lichiditate buna s-au mentinut si in sedinta de astazi titlurile Turbomecanica Bucuresti (TBM), insa tendinta a fost una descendenta la nivelul cursului de tranzactionare. TBM a inchis mai jos cu 1,91% la 0,7700 RON/actiune, nivel la care s-au realizat majoritatea tranzactiilor pe parcursul sedintei. Conducerea companiei a transmis un comunicat Bursei prin care a infirmat informatiile aparute in mass-media ieri, aducand la cunostinta in primul rand ca nu a avut loc si nu are loc nici un fel de negociere pentru preluarea Turbomecanica de catre United Technologies din SUA si nici un fel de intelegere pentru efectuarea de due diligence (proces de evaluare) cu vreo entitate exterioara. Interesant este faptul ca o parte din personele initiate ce detineau actiuni la Turbomecanica si-au lichidat pozitiile in cursul sedintei de ieri.

In piata Rasdaq este remarcabil volumul tranzactionat in piata regular cu titlurile DAFR, la nivelul de peste 11,77 milioane actiuni, reprezentand aproximativ 35% din capitalul social al companiei. Cursul a inchis mai sus cu 2,82% peste pretul de referinta la 2,5500 RON/actiune, mentinand astfel aceste titluri pe trendul ascendent pe care s-a incadrat incepand cu jumatatea lunii august din acest an.

Segmentul SIF a fost ceva mai animat, cu rasturnari de situatie, la finalul sedintei inregistrandu-se scaderi generalizate in medie cu 0,86%. La nivelul pietei, cel mai semnificativ rulaj l-au inregistrat titlurile SIF Moldova (SIF2), la nivelul de 9,5 milioane RON, fiind tranzactionate un numar de peste 3,11 milioane actiuni. Cursul a inchis mai jos cu 0,65% la 3,0500 RON/actiune, dupa un inceput bun de sedinta cand maxima a fost atinsa la 3,1400 RON/actiune. A urmat o scadere prelungita a cursului pana la un minim de 2,9900 RON/actiune, de la care a revenit pe final de sedinta.

Telefon : +(40) 749.044.044

Fax : +(40) 31.805.79.09

email : office@primet.ro

Pagina internet : www.primet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 922 ori