Ecomaster a obtinut autorizatia integrata de mediu

Miercuri, 08 Noiembrie 2006, ora 15:02
1474 citiri

Ecomaster - Servicii Ecologice, companie membra a grupului Rompetrol, a primit de la Agentia Regionala de Protectie a Mediului Pitesti autorizatia integrata de mediu care stabileste desfasurarea activitatii companiei in conformitate cu cele mai bune tehnici in domeniu la nivelul standardelor Uniunii Europene, informeaza Rompetrol.'Obtinerea autorizatiei integrate de mediu reprezinta certificatul oficial din partea autoritatilor de profil din Romania, conform caruia practicile de productie si cele de mediu respecta cele mai inalte standarde in domeniu din tarile UE. Este, daca vreti, o confirmare a preocuparilor noastre active de a arata clientilor ca, pe langa capacitatea de a oferi consultanta despre modul in care isi pot rezolva problemele de mediu, suntem in masura sa si rezolvam problemele cu un inalt grad de profesionalism. Toate aceste obiective sunt periodic evaluate la Ecomaster prin implementarea cu succes a Sistemului Integrat de Management al Calitatii si Mediului', apreciaza Radu Merza, director general al Ecomaster.

Compania de servicii ecologice Ecomaster a solicitat, din luna ianuarie 2006, eliberarea acestui act tehnico-juridic. Emiterea lui s-a realizat in baza obligatiilor asumate de Romania in cadrul procesului de negociere cu Comisia Europeana, aferente capitolului 22 privind 'Protectia mediului'si a sarcinilor prevazute in Tratatul de aderare la UE, respectiv transpunerea Directivei nr. 96/61/CE privind prevenirea si controlul integrat al poluarii.

Ecomaster este una dintre cele mai importante companii de pe piata romaneasca a serviciilor de ecologie industriala, care ofera solutii integrate privind protectia mediului. Intr-o abordare sintetica, principalele directii de activitate ale Ecomaster vizeaza prelucrarea reziduurilor petroliere acide, prelucrarea uleiurilor uzate, prelucrarea unei game diverse de deseuri, teste si analize de laborator, servicii de consultanta pe probleme de mediu. Cu un portofoliu de peste 300 de clienti, Ecomaster activeaza in domeniul colectarii si procesarii uleiurilor uzate.

Si activitatile rafinariei Vega Ploiesti respecta normele europene de prevenire si control integrat al poluarii. Autorizatia integrata de mediu a fost obtinuta la mijlocul lunii martie si este valabila pana la sfarsitul anului 2014. Rominserv Valves Iaifo Zalau a obtinut autorizatia integrata de mediu, emisa de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Cluj in iulie, anul acesta. Autorizatia este valabila pana la 31 decembrie 2012. De asemenea, o alta membra a Grupului, Rompetrol Rafinare Constanta, se afla in faza finala de obtinere a autorizatiei integrate de mediu.

Rompres