Consiliul Concurentei a castigat procesul cu Rompetrol la Curtea de Apel Bucuresti

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 17:08
1618 citiri
Consiliul Concurentei a castigat procesul cu Rompetrol la Curtea de Apel Bucuresti

Consiliul Concurentei a castigat, la Curtea de Apel Bucuresti, procesul cu Rompetrol pentru amenda data companiei petroliere in 2010, au declarat, pentru Agerpres, surse din domeniu.

Rompetrol poate formula recurs in termen de 15 zile de la comunicarea deciziei, potrivit site-ului Curtii de Apel.

Curtea de Apel Bucuresti a respins pe data de 30 septembrie, ca fiind nefondata, cererea Rompetrol de anulare a amenzii in valoare de 159 de milioane de lei primita de la Consiliul Concurentei in ianuarie 2010. Cele sase mari companii petroliere de pe piata romaneasca au fost amendate, atunci, pentru ca s-au inteles intre ele sa scoata de pe piata un sortiment de benzina, ceea ce contravine Legii Concurentei.

Pana acum, Consiliul Concurentei a mai castigat la Curtea de Apel procesele cu MOL si OMV Marketing, l-a pierdut pe cel cu Eni si mai sunt in pronuntare cele cu OMV Petrom si cu Lukoil.

Potrivit Curtii de Apel, tot marti, 1 octombrie, a fost si urmatorul termen in procesul dintre Consiliul Concurentei si Lukoil. Deocamdata, pe site-ul Curtii de Apel nu s-a publicat nicio decizie in acest caz.

In ceea ce priveste procesul cu OMV Petrom, urmatorul termen este 2 octombrie.

In urma cu o saptamana, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, declara, pentru AGERPRES, ca, de regula, companiile care pierd fac recurs la Inalta Curte.

"Si noi vom merge mai departe la Inalta Curte in cazul procesului cu Eni", a precizat el.

In total, petrolistii au fost amendati, in ianuarie 2010, cu 880 de milioane de lei, cea mai mare suma din istoria sanctiunilor aplicate de Consiliul Concurentei.

OMV Petrom a primit cea mai mare amenda, respectiv 336 milioane de lei, pentru ca, potrivit autoritatii de concurenta, a fost initiatoarea cartelului.

OMV Marketing, tot din grupul Petrom, a primit o amenda de 137 milioane de lei, Rompetrol - 159 milioane de lei, Lukoil - 136 milioane de lei, MOL - 80 milioane de lei si Agip (Eni) - 12,9 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#proces Consiliul Concurentei Rompetrol, #amenda Rompetrol concurenta neloiala, #cartel Rompetrol OMV MOL , #stiri Rompetrol