CNVM: Grupul Rompetrol trebuie sa amendeze pana luni pretul in cazul ofertei de preluare a RRC

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 17:23
1523 citiri
CNVM: Grupul Rompetrol trebuie sa amendeze pana luni pretul in cazul ofertei de preluare a RRC

Grupul Rompetrol trebuie sa amendeze pana luni pretul din oferta publica de preluare in cazul Rompetrol Rafinare (RRC), intrucat Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a respins miercuri oferta grupului, deoarece a considerat pretul inechitabil, au spus, pentru NewsIn, surse din CNVM.

"Am considerat ca pretul nu este echitabil fata de actionarii minoritari. Noi am considerat ca pretul corect, avand in vedere toate datele pe care le avem la dispozitie, este cel care face referire la valoarea activului net, conform ultimelor situatii financiare auditate (31 decembrie 2008), acesta fiind de 0,0741 lei pe actiune. Drept urmare, pana luni, Rompetrol trebuie sa vina cu un aranjament de pret la aceasta oferta", au spus sursele citate.

In schimb, Comisia a aprobat documentele ofertei obligatorii de preluare in cazul Rompetrol Well Services (PTR), pretul din oferta fiind de 0,43 lei.

Oferta in cazul PTR se va derula in perioada 3 februarie - 23 februarie si va fi intermediata de BRD SocGen.

Actiunile Rompetrol Rafinare Constanta si Rompetrol Well Services au fost suspendate de la tranzactionare incepand cu ora 11:50, potrivit unei decizii a Comisiei, care urma sa anunte hotararea cu privire la cele doua oferte.

"Avand in vedere faptul ca in sedinta comisiei de miercuri se va adopta o hotarare in ceea ce priveste documentul de oferta publica obligatorie de preluare a Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services, initiata de Rompetrol Group, se suspenda de la tranzactionare actiunile SC Rompetrol Rafinare SA Constanta si SC Rompetrol Well Services SA", se arata in decizia CNVM.

Suspendarea titlurilor ambelor societati va ramane valabila pe perioada intregii sedinte de tranzactionare.

Ultimul pret al titlurilor PTR a fost de 0,4030 lei, cu 6% mai mic decat cel din oferta, in vreme ce cotatia actiunilor RRC era de 0,0618 lei, la ora 11:50.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret, # tranzactii, # titluri, # rompetrol, # preluare , #stiri Rompetrol