Cea mai mare cadere din istoria de zece ani a Bursei

Marti, 29 Martie 2005, ora 01:27
868 citiri

"Recomand micilor investitori sa nu se grabeasca sa vinda si sa nu intre in panicaA", sustine Stere Farmache, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti. Indicele bursier BET a coborit ieri cu 11,22%. Potrivit conducerii BVB, este probabil cea mai mare cadere din istoria de zece ani a Bursei.

Nimeni Si nimic nu intrezarea caderea de ieri a bursei. Ba mai mult, dupa caderile din luna martie, brokerii se asteptau ca bursa sa intre pe un trend ascendent. Numai ca in sedinta de ieri, indicele bursier BET a scazut cu 11,22%, iar cel al societatilor de investitii financiare (SIF) BET-FI cu 11,62%.

Ce spune conducerea BVB

A"La Bursa de Valori Bucuresti a avut loc o fluctuatie mai mare decit de obicei. Investitorii iau in calcul atit cresterea cit si caderea bursei. Eu recomand micilor investitori sa nu se grabeasca sa vinda si sa nu intre in panicaA", sustine Stere Farmache, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti. De fapt, caderea de ieri, de peste 11%, este una dintre cele mai mari din istoria de 10 ani a bursei, daca nu cumva cea mai mare.

Jocuri mari pe bursa

Statistica de ieri releva faptul ca au cazut foarte mult actiunile Electroputere Craiova cu 15%, de la Siretul Pascani cu 14,89% de la Oltchim cu 14,55%, respectiv de la Sofert Bacau tot cu 14,55%.

Se remarca si o cadere foarte mare a actiunilor RRC, adica Rompetrol Rafinare Constanta cu 12,22%, ajungind la finalul sedintei de tranzactionare la 812 lei/actiune, asta in conditiile in care valoarea nominala a unei actiuni este de 1.000 de lei.

Surse din piata de capital spun ca scaderea actiunilor Rompetrol Rafinare are la baza vinzarile mari de actiuni din partea firmei Faber, care doreste prabusirea actiunilor la aceasta societate.

Sursa:Cotidianul