Camera Deputatilor a adoptat memorandumul privind litigiile intre statul roman si Rompetrol

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 16:10
1356 citiri
Camera Deputatilor a adoptat memorandumul privind litigiile intre statul roman si Rompetrol

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat miercuri proiectul legii privind aprobarea memorandumului de intelegere incheiat intre statul roman si Rompetrol Grup, semnat la Bucuresti la 15 februarie 2013, si a respins totodata cererea de reexaminare formulata de presedintele Traian Basescu privind acest proiect.

Presedintele Comisiei economice a Camerei, Mihai Tudose, a spus ca cererea de reexaminare a presedintelui nu are la baza continutul in sine al memorandumului si ca de aceea a fost respinsa.

Proiectul de lege prevede ca Ministerul Finantelor este mandatat sa ia toate masurile necesare stingerii tuturor litigiilor aflate pe rolul instantelor de judecata la data intrarii in vigoare a acestei legi, al caror obiect este in stransa legatura cu modalitatea de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 118/2003 privind masuri pentru reglementarea unor obligatii bugetare ale Societatii Comerciale "Rompetrol Rafinare" - S.A. Constanta aprobata cu modificari prin Legea nr. 89/2005, inclusiv a litigiului ce formeaza obiectul Dosarului nr. 14404/118/2010 aflat pe rolul Curtii de Apel Constanta. De asemenea, se mandateaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala sa ridice masurile asiguratorii/executorii instituite, in termen de 7 zile de la stingerea tuturor litigiilor prevazute la aliniatul anterior.

Camera Deputatilor este prima camera sesizata in privinta acestui proiect.

Grupul Rompetrol va rascumpara o parte din actiunile detinute de statul roman la Rompetrol Rafinare, operatorul rafinariilor Petromidia Navodari si Vega Ploiesti, a anuntat in februarie compania.

Statul va ramane in continuare un actionar semnificativ al companiei din judetul Constanta.

In urma conversiei obligatiunilor emise, statul roman prin Ministerul Economiei a devenit in 2010 actionar al companiei Rompetrol Rafinare, cu o participatie de 44,69%.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#memorandum Rompetrol, #rascumparare actiuni Rompetrol Rafinare, #Rompetrol Rafinare stat roman , #stiri Rompetrol