Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa de Valori Bucuresti - 6 Decembrie 2005

Bursa de Valori Bucuresti - 6 Decembrie 2005
Rezumatul zilei de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti prezentat de SSIF Prime TransactionBVB - Bursa de Valori Bucuresti
Sedinta de astazi a fost una destul de echilibrata. In piata s-au derulat tranzactii ce totalizeaza o valoare de aproape 57 milioane RON, deci o lichiditate aflata la media ultimelor zile, iar indicii au inchis toti la variatii negative. Prima parte a sedintei a apartinut mai mult vanzatorilor, pe toate palierele principale cumparatorii erau inhibati si majoritatea ordinelor erau de vanzare. Insa in cea de-a doua jumatate situatia s-a inversat. Majoritatea actiunilor au inceput sa aiba sustinere la cumparare, astfel incat nu numai ca au incetat scaderile ci au avut loc unele reveniri.

Din cadrul primei categorii a bursei, emitentul cel mai tranzactionat a fost Banca Transilvania (TLV), datorita unui rulaj de 8,5 milioane RON. Pentru titlurile TLV inceputul sedintei a fost de scadere, cursul a ajuns la un minim de 1,2200 RON/actiune, apropiindu-se astfel de pragul de 1,2 lei. Intarirea cererii de actiuni a facut ca pretul sa revina la nivelul de inchdiere de ieri si chiar sa creasca in a doua parte a sedintei, la un maxim de 1,2600 RON/actiune (+1,6%), in jurul caruia s-a stabilizat pana la final. Cu aceasta performanta, TLV poate fi considerat titlul Blue-Chip cu cea mai buna evolutie de astazi.

Titlurile petroliere nu au scapat de scaderi. La Petrom Bucuresti (SNP) cursul a coborat sub pragul de 0,4800 RON/actiune chiar de la deschidere, prag ce nu a fost recastigat pana la final. Au avut loc oscilatii repetate in intervalul 0,4710 A- 0,4790 RON/actiune, iar ultima tranzactie s-a facut la 0,4770 lei (-1,7%). Nici la Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) nu s-a inregistrat o volatilitate mai mare, deschiderea a apartinut tot vanzatorilor si pana la final nu au existat fluctuatii mari.

Sicomed Bucuresti (SCD) a fost cea mai tranzactionata societate de la a doua categorie, cu un rulaj de 2,9 milioane RON. Cursul a scazut si aici in prima parte a saedintei, la 1,3200 RON/actiune, dupa care si-a revenit, inchizand la pretul din oferta, 1,3700 lei (+1,5%). Oferta care a fost prelungita astazi pana in data de 6 ianuarie inclusiv.

In segmentul SIF a fost acelasi scenariu, aceleasi miscari in piata, de scadere in prima parte a sedintei si revenire ulterior. Cel mai tranzactionat titlu SIF a fost SIF Moldova (SIF2), gratie unui volum valoric de 9,4 milioane RON, in timp ce cursul a scazut cu 1,4%.

BER - Bursa Electronica Rasdaq

Lichiditate mai buna decat zilele trecute in segmentul Rasdaq, favorizata de cateva tranzactii speciale. Una dintre acestea este cu actiuni Asigurare-Reasigurare Astra SA (ATRA), pentru a treia sedinta consecutiv fiind transferat un pachet de 736.500 actiuni la pretul de 3,5 RON/actiune, pachet ce reprezinta 1,2% din capitalul social.

La prima categorie se remarca si se distanteaza Electromagnetica Bucuresti (ELMA), fata de celelalte societati, prin valoarea de tranzactionare, de peste 119 mii RON, in urma catorva pachete de circa 40 mii actiuni transferate in piata. Un prim ordin de cumparare a dus pretul chiar dupa deschidere la 0,4700 RON/actiune, unde a stagnat, iar un alt val de cresteri a avut loc in a doua parte a sedintei. Astfel, ELMA a inchis la un curs de 0,4900 lei, cu 14% in crestere fata de sedinta anterioara.

Un alt emitent cu o contributie semnificativa la rulajul total este Bega Turism SA (SCDE), unde s-au transferat 73950 actiuni, cea mai mare parte la pretul de 10,4 RON/actiune. Astfel, valoarea totala se ridica la 766,4 mii RON.


SSIF Prime Transaction SA
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 724 ori