Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa de Valori Bucuresti - 4 Octombrie 2005

Bursa de Valori Bucuresti - 4 Octombrie 2005

In aceleasi conditii de lichiditate redusa ca in ultimele zile, piata bursiera a inregistrat un usor reviriment astazi. BVB - Bursa de Valori Bucuresti

Dupa ce la deschidere majoritatea actiunilor cu lichiditate buna erau pe scadere (usoare scaderi, la fel ca in ultimele sedinte), ulterior cumparatorii s-au impis mai mult in piata. Astfel, fara ordine masive si fara oscilatii semnificative, cotatiile au inceput sa creasca, la inchiderea sedintei toti indicii bursieri erau la variatii pozitive. Valoarea totala a tranzactiilor a depasit cu putin 22 milioane RON, ceea ce releva lichiditatea modesta.

La prima categorie cel mai tranzactionat emitent a fost Banca Transilvania (TLV), in conditiile in care s-au transferat peste 3,7 milioane de actiuni in valoare de aproape 3,9 milioane RON. Cursul TLV a scazut astazi, a fost doar a treia sedinta de scadere din ultima luna, cu toate ca majoritatea tranzactiilor s-au efectuat la pretul de ieri, de 1,0300 RON/actiune. Ultimele tranzactii au fost vanzari directe la preturile cumparatorilor, astfel incat inchiderea a avut loc la 1,0200 RON/actiune (-1%). Dupa cresterile inregistrate in septembrie, titlurile TLV se pare ca au gasit un prag de rezistenta la 1,0500 RON/actiune, peste care deocamdata nu pare sa aiba forta necesara de a creste. Nici celelalte doua actiuni bancare nu au reusit sa inchida sedinta la variatii pozitive.

La fel nici Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) nu a reusit spargerea barierei de la 0,1200 RON/actiune, atinsa la finalul lunii septembrie. Astazi cursul a crescut la un maxim de 0,1170 RON/actiune (+1,7%), la care a si inchis desi pe parcurs au mai existat scaderi. Fata de finalul lunii august titlurile RRC inregistreaza o crestere de 17,6%, motiv pentru care nu trebuie sa surprinda daca in piata mai apar vanzatori. Volumul tranzactionat a fost similar celui de ieri, depasind cu putin 17,5 milioane actiuni.

Una din actiunile mai lichide ce au reusit astazi sa se mentina la o evolutie buna este Impact Bucuresti (IMP), care a reusit la jumatatea sedintei atingerea pragului de 0,4700 RON/actiune. Cu o sustinere notabila la cumparare, IMP nu a avut parte de corectii majore, astfel ca inchiderea s-a facut la 0,4690 RON, cu 2,2% mai sus fata de sedinta de ieri.

Actiunile SIF nu au fost ocolite de scadere la inceputul sedintei, vanzatorii fiind ceva mai activi, insa pe parcurs segmentul lor de piata s-a echilibrat, astfel ca nici una nu a inchis sedinta la variatie negativa (cu toate ca, in valoare absoluta, cresterile nu au depasit un pas de cotare). SIF Oltenia (SIF5) a fost titlul cel mai tranzactionat din piata, cu un rulaj total de 4,5 milioane RON, cursul inchizand la 1,8800 RON/actiune (+0,5%).

BER - Bursa Electronica Rasdaq

Lichiditatea pietei Rasdaq a fost deosebit de redusa in sedinta de astazi, nici macar actiunile care au ramas mai active (precum BIOF sau SOCP) nu au fost tranzactionate decat sporadic.

La prima categorie nici un titlu nu a avut o lichiditate demna de mentionat, astfel incat vorbim de actiunile cu cea mai mare crestere. Acestea au fost cele emise de Electromagnetica Bucuresti (ELMA), care au urcat cu 4,6%, fizandu-se in ultima ora a sedintei la 0,3400 RON/actiune. De la inceputul lunii septembrie, titlurile ELMA inregistreaza o crestere de 20,6%.

Principalul pilon al pietei in acest al doilea semestru, Biofarm Bucuresti (BIOF), a avut o prestatie modesta in sedinta de astazi. Majoritatea tranzactiilor s-au derulat la 0,4000 RON/actiune, imbunatatind pretul mediu cu 2,3%, insa volumele tranzactionate au fost mici, in total s-a depasit cu putin un volum total de 300 mii actiuni.

Intr-o sedinta ca aceasta iese in evidenta chiar si un emitent sporadic tranzactionat ca Industrializarea Laptelui Lacta SA Giurgiu (INEM), unde actionar majoritar absolut este SIF Oltenia. O tranzactie mai mare a fost efectuata la 0,3990 RON/actiune, cu 211500 actiuni, insa la nivelul ultimului pret, de 0,4200 RON, titlurile INEM inregistreaza o apreciere de 14,4%.

SSIF Prime Transaction SA

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1044 ori