Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa de Valori Bucuresti - 4 Noiembrie 2005

Bursa de Valori Bucuresti - 4 Noiembrie 2005
Rezumatul zilei de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti prezentat de SSIF Prime TransactionBVB - Bursa de Valori Bucuresti
Sedinta de final de saptamana la bursa, cu o lichiditate redusa si tendinta de usoara crestere la nivelul indicilor bursieri. La inceputul sedintei au fost oarecare cresteri, insa corectiile nu au intarziat sa apara, majoritatea actiunilor lichide au revenit aproape de nivelurile de inchidere de joi si pana la final nu au mai fost oscilatii mari. Exceptie au facut titlurile SIF, care au continuat sa urce pana la final, astfel ca indicele BET-FI a inchis cu 1,1% mai sus decat joi. Toti indicii inregistreaza scaderi fata de saptamana anterioara, cel mai mult coborand BET, cu circa 2%.

La prima categorie, cel mai tranzactionat titlu a fost Banca Transilvania (TLV), cu un rulaj de peste 4,5 milioane RON. Cursul a avut o evolutie buna, sustinut de cumparatori, astfel ca TLV este si titlul cu cea mai mare crestere de la prima categorie, de 1,8% la 1,1600 RON/actiune. Intr-o saptamana de scadere pe piata bursiera, titlurile TLV au acumulat incet o apreciere de 2,7%, in conditiile unei lichiditati medii.

Dintre titlurile Blue-Chip, singurul pe scadere a fost astazi BRD A- Groupe Societe Generale (BRD), cursul coborand la 12,9000 RON/actiune, cu 0,8%. La nivel de saptamana au existat ceva oscilatii, in sedinta de joi a fost atins maximul de 13,2000 RON/actiune, chiar la deschidere. Cu toate acestea, pare dificil pentru actiunile BRD sa se departeze mult de palierul 13,0000 lei, care s-a impus in ultima perioada ca un nivel de echilibru.

Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) a fost si astazi cel mai tranzactionat emitent, avand un rulaj total de 7,8 milioane RON. La inceputul sedintei parea sa-si revina dupa scaderile ultimelor zile, chiar a urcat la un maxim de 0,1110 RON/actiune, dar a inceput sa apara un val de vanzatori care au repus titlurile RRC pe o tendinta de corectie. In a doua parte a sedintei cursul s-a stabilizat in jurul palierului de 0,1070 RON/actiune, unde a si inchis, la fel ca in sedinta anterioara. In toata saptamana aceasta titlurile RRC au scazut cu circa 9,3%.

Pentru actiunile SIF a fost o sedinta de crestere. Cumparatorii au intrat in piata chiar de la debutul sedintei, unde s-au si consumat cresterile de curs, dupa care a urmat o stabilizare, pana la final. SIF Muntenia (SIF4) a crescut cel mai mult, cu 2,3% la 1,3100 RON/actiune. De altfel SIF4 este singurul titlu SIF care inregistreaza crestere de curs de o saptamana la alta.

BER - Bursa Electronica Rasdaq

Lichiditate buna pe piata Rasdaq, cel putin asa arata rulajul de 3,1 milioane RON, peste media ultimelor zile. Valoarea buna de tranzactionare se datoreaza insa in mare parte unor transferuri de pachete mai mari.

Una dintre acestea este Bega Tehnomet Timisoara (TEHO), unde s-a transferat un pachet de 288 mii actiuni (circa 20% din capitalul social). Transferurile in cadrul grupului sunt o actualitate la societatile Bega. Acest pachet a fost tranzactionat la un pret de 2,5300 RON/actiune (+19,3%), in ultima saptamana cursul crescand cu 110%.

Biofarm Bucuresti (BIOF) a inregistrat un reviriment astazi, majoritatea tranzactiilor s-au executat la 0,5000 RON/actiune, astfel ca pretul mediu s-a apreciat cu 1,1%. Maximul atins a fost de 0,5100 RON, iar la minimul de 0,4900 RON s-au derulat tranzactii doar la deschidere.

Albalact Alba Iulia (ALBZ) este un alt emitent cu o lichiditate destul de buna, luand in calcul si numarul de tranzactii. Cu toate acestea, au fost cateva ordine de vanzare in toata sedinta, care au dus cursul pana la un minim de 0,8100 RON/actiune (-4,7%). In a doua poarte a lunii octombrie actiunile ALBZ ajunsesera la un maxim de 0,9000 RON/actiune, insa de atunci au intrat pe o panta descendenta, numai in ultima saptamana pierzand 6,4%.SSIF Prime Transaction SA
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 736 ori