Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa de Valori Bucuresti - 23 Septembrie 2005

Bursa de Valori Bucuresti - 23 Septembrie 2005

Contrar predictiilor negative aparute in media, piata bursiera a incheiat aceasta saptamana pe crestere, indicele BET urcand chiar cu 2%. Lichiditatea a fost de asemenea buna, valoarea totala a tranzactiilor depasind 30 milioane RON. Actiunile petroliere au sustinut din nou piata, dupa care au inceput si titlurile SIF sa fie cumparate. Practic, pe toate palierele bursei s-au inregistrat cresteri de curs la final, chiar daca pe parcurs existau oarecare fluctuatii.BVB - Bursa de Valori Bucuresti

Banca Transilvania (TLV) a avut o lichiditate foarte buna astazi, rulandu-se peste 4 milioane de actiuni in valoare de tot atatia RON. Insa la fel ca ieri cursul nu a avut miscari spectaculoase, TLV fiind una din cele mai stabile actiuni de la bursa. Chiar si cu aceasta stabilitate, in luna septembrie cursul a crescut cu circa 12%. Astazi a fost atins un maxim de 1,0200 RON/actiune, iar la nivelul de inchidere, 1,0100 RON, TLV inregistreaza o apreciere de 1,5%.

Pentru Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) saptamana aceasta a fost una de oscilatii ceva mai mari, fara a cobori sub palierul de 0,1000 RON/actiune. Ultima sedinta a saptamanii a fost una dominata de cumparatori, cursul urcand sustinut pana la maximul de 0,1160 RON/actiune, unde a si inchis, cu 4,5% mai sus fata de sedinta anterioara. De altfel, RRC este titlul cu cea mai buna evolutie dintre cele cu lichiditate ridicata.

Una din actiunile de la prima categorie cu evolutie notabila este Oltchim Rm. Valcea (OLT), care in prima jumatate a sedintei a atins pragul de 0,4000 RON/actiune. Ulterior cursul s-a stabilizat, nu a depasit acest palier insa nici nu a scazut mult (de fapt, la final cotatia cea mai mica la vanzare era 0,4010 RON/actiune). Astfel, la nivelul unui pret de inchidere de 0,3990 RON, titlurile OLT inregistreaza o crestere de 2,1%.

Titlurile SIF au evoluat foarte bine astazi, mai ales SIF Oltenia (SIF5) si SIF Moldova (SIF2), care au stabilit noi axime istorice, de 1,8500 RON/actiune in cazul SIF5 si 1,5700 RON/actiune la SIF2. De altfel, indicele BET-FI a stabilit astazi un nou maxim istoric, de 34517,57 puncte. SIF5 a fost si cel mai tranzactionat titlu al sedintei, cu un rulaj total de 7,19 milioane RON.

BER - Bursa Electronica Rasdaq

Lichiditate modesta la Rasdaq, in conditiile in care nici macar titlurile BIOF nu au fost la fel de mult tranzactionate ca in alte zile.

Socep Constanta (SOCP), cel mai tranzactionat emitent de la porima categorie, cu un rulaj de 111,4 milioane RON, a inregistrato evolutie buna a cursului, inchizand la 0,2570 lei/actiune (+2,8%). De fapt, actiunile SOCP au atins pretul lor maxim la deschiderea sedintei, la nivelul de 0,2600 RON/actiune, urmand ca la finalul sedintei vanzatorii sa preia controlul.

Romportmet Galati (ROMT) a revenit in postura de singurul emitent de la a doua categorie cu o lichiditate mai buna, detasandu-se categoric fata de restul cu un rulaj de doar 106,6 mii RON. Doar in a doua parte a sedintei s-au efectuat transferuri mai mari, chiar la un pret de 6,4000 RON/actiune, pentru ca ultima tranzactie, cu un volum redus de actiuni, sa fie efectuata la 6,0500 RON/actiune, de unde avem o crestere de numai 0,8% fata de sedinta de ieri.

Biofarm Bucuresti (BIOF) si-a regasit astazi sustinere la pragul de 0,4000 lei/actiune, unde se efectuau majoritatea tranzactiilor la inceputul sedintei. Lichiditatea a fost relativ buna, insa modesta fata de celelalte sedinte din aceasta saptamana.

SSIF Prime Transaction SA

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 928 ori