Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Brokerii sunt pesimisti pentru primul trimestru al acestui an

Brokerii sunt pesimisti pentru primul trimestru al acestui an
Inceputul de an atipic de la Bursa de Valori Bucuresti a adus pierderi importante jucatorilor de pe piata de capital, majoritatea companiilor inregistrand corectii puternice fata de finalul anului trecut. Capitalizarea BVB a pierdut, in cateva sedinte, 4,6 miliarde euro. Mai mult, analistii de pe piata de capital se asteapta la o continuare a trendului descendent, aducand bursei pierderi si mai consistente.

"Daca avem, in continuare, evenimente macroeconomice si politice negative si daca lucrurile nu isi revin pe extern, corectiile vor mai continua. Totusi, elementele negative par sa se fi reflectat suficient in pretul actiunilor", a declarat Mihai Chisu, broker la IFB Finwest. Capitalizarea BVB a pierdut, in cateva sedinte, 4,6 miliarde euro. Mai mult, analistii de pe piata de capital se asteapta la o continuare a trendului descendent, aducand bursei pierderi si mai consistente. "Sunt pesimist la inceput de an. Nu cred ca bursa va creste curand", comenta un broker.

In primele sedinte ale acestui an, indicii Bursei au avut de suferit corectii majore, acestia pierzand intre 9,8% (Rasdaq-C) si 14,55% (BET-FI). Cele mai afectate au fost societatile de investitii financiare, care au pierdut 14,55%. Cea mai mare scadere a fost inregistrata de SIF Banat-Crisana, care a pierdut 16,34% fata de finalul anului trecut. Locul doi in topul corectiilor de la Bursa a fost ocupat de banci, care au avut, in primele noua sedinte ale acestui an, scaderi de peste 7%. Cea mai afectata a fost BRD, desi in sedinta de ieri a crescut cu 1,8%. De la inceputul anului, BRD a pierdut peste 18,2%, capitalizarea bancii ajungand la 4,31 miliarde euro.

Titlurile Rompetrol Rafinare Constanta au avut o pierdere de aproape 12%, compania pierzand din capitalizare 91,8 milioane de euro, in timp ce titlurile companiei petroliere Petrom s-au depreciat cu 5,84%, capitalizarea companiei ajungand la 7,1 miliarde euro. Corectiile mari de la Bursa s-au regasit la nivelul tuturor companiilor listate, in acest moment doar cinci companii de pe piata Rasdaq valorand peste 100 milioane de euro, in timp ce pe BVB numarul acestora se ridica la 22. Companiile cu cele mai mari capitalizari sunt Petrom Bucuresti (pe BVB), care valoreaza 7,16 mil. euro, in timp ce pe Rasdaq, compania cu cea mai mare capitalizare este Comnord Bucuresti, care valoreaza 167,7 milioane de euro. Comnord s-a depreciat de la inceputul anului cu 20,5%, aducandu-i actionarului majoritar, Sorin Creteanu, o pierdere de 26,8 milioane de euro.

<a href=http://www.standard.ro/articol_25760/brokerii_sunt_pesimisti_pentru_primul_trimestru_al_acestui_an.html/ target=_blank>Business Standard</a>Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 790 ori