Rompetrol: Vom contesta in instanta amenda Consiliului Concurentei

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 14:40
1167 citiri
Rompetrol: Vom contesta in instanta amenda Consiliului Concurentei

Rompetrol a anuntat ca va contesta in instanta decizia Consiliului Concurentei, pe care o considera nelegala si neintemeiata. Rompetrol, alaturi de alte sase companii petroliere, a fost sanctionata in urma unei investigatii desfasurate pe piata carburantilor.

"Rompetrol Downstream, membra a Grupului Rompetrol, a luat act cu surprindere de decizia Consiliului Concurentei de sanctionare a companiei pentru retragerea de la comercializare a produsului Premium E4. Consideram ca, in ceea ce priveste Rompetrol Downstream, concluziile raportului de investigatie au fost total nejustificate si nedovedite, iar decizia Consiliului Concurentei de sanctionare este, in egala masura, nelegala si neintemeiata", se arata intr-un comunicat transmis de grupul Rompetrol.

"Activitatile comerciale desfasurate de Rompetrol Downstream au fost efectuate intotdeauna in stricta conformitate cu dispozitiile legale. Rompetrol nu a fost informata cu privire la existenta unui plan comun de retragere de la comercializare a sortimentului de benzina Premium E4 si nici nu a aprobat expres sau tacit un asemenea plan comun", spun cei de la Rompetrol.

Conform sursei citate, comportamentul pe piata al companiei a fost intotdeauna unul independent si a vizat exclusiv respectarea prevederilor legale care impuneau comercializarea sortimentului Premium E4 pana la 1 ianuarie 2009 si trecerea ulterioara la productia de carburanti care respecta normele Euro 5.

Rompetrol a decis sistarea productiei sortimentului de benzina Premium E4 in luna noiembrie 2008, cu mentiunea ca vanzarea a continuat pana la epuizarea efectiva a stocurilor.

"Consideram ca argumentele prezentate de companie, atat pe parcursul verificarilor, cat si prin obiectiunile transmise Consiliului si in cadrul audierilor desfasurate in luna decembrie 2011, au demonstrat ca acuzatiile Consiliului sunt cert nefundamentate si lipsite de suport. Rompetrol Downstream este decisa sa conteste in instanta decizia Consiliului Concurentei", se mai spune in comunicat.

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#Rompetrol amenda, #Rompetrol Consiliul Concurentei, #amenzi piata carburantilor , #Rezultate financiare