Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O firma din grupul Rompetrol va furniza servicii pentru un proiect de 6 miliarde dolari in Kazhastan

O firma din grupul Rompetrol va furniza servicii pentru un proiect de 6 miliarde dolari in Kazhastan


Compania Rominserv, parte a grupului Rompetrol, va furniza servicii de consultanta in management de proiect si training de 5 milioane de dolari pentru constructia unui complex petrochimic in Kazahstan, o investitie totala de peste 6 miliarde de dolari.

Complexul petrochimic va fi amplasat in vestul Kazahstanului, langa o rafinarie a actionarului Rompetrol, grupul kazah de petrol si gaze a KazMunayGas, si langa doua zacaminte petrolifere, potrivit unui comunicat al Rompetrol.

Investitia de 6 miliarde de dolari vizeaza crearea unui centru petrochimic si urmeaza sa aiba, la finalizare, o capacitate de productie de 800.000 tone etilena si 500.000 de tone polipropilena.

Partenerii care dezvolta complexul petrochimic sunt United Chemical Company din Kazahstan, care controleaza 51% din proiect, si holdingul metalurgic SAT&Company JSC, tot din Kazahstan, care detine 49%.

"Specialistii Rominserv vor furniza consultanta in cadrul unui contract in valoare 5 milioane de dolari, pentru acest an in prima faza a proiectului, construirea instalatiei de dehidrogenarea gaz propan si producere de polipropilena, contractorul general al lucrarilor fiind compania chineza Sinopec Engineering", se arata in comunicat.

Rominserv a mai realizat in perioada 2009-2011 doua proiecte in Kazahstan, constand in modernizarea unor instalatii ale rafinariei Atyrau.

Grupul Rompetrol este detinut integral de compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan KazMunayGas.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1266 ori