Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actiunile detinute de stat la Rompetrol vor fi administrate de Ministerul Economiei

Actiunile detinute de stat la Rompetrol vor fi administrate de Ministerul Economiei


Dreptul de administrare a actiunilor statului la Rompetrol trece la Ministerul Economiei si Comertului (MEC), au decis senatorii.

Transmiterea dreptului de administrare asupra actiunilor detinute de stat la Societatea Comerciala "Rompetrol Rafinare" - S.A. catre MEC, prin OPSPI, a fost aprobata, marti, in plenul Senatului cu 43 de voturi "pentru", un vot contra si 12 abtineri.

Ministerul Finantelor a participat la adunarile generale ale actionarilor Rompetrol, insa luarea deciziilor a intampinat dificultati din cauza ca acest minister nu are atributii specifice in domeniul de actovitate al societatii.

In acest context, s-a dispus transmiterea dreptului de administrare a actiunilor statului de la Rompetrol catre Ministerul Economiei. Acest minitser are experienta ca actionar al statului la societati cu acelasi obiect de activitate ca Rompetrol Rafinare, motiveaza Guvernul Ordonanta de urgenta 30/2012.

OUG 30/20120 prevede si transferul Societatii Comerciale "Sanevit 2003" - S.A. Arad si actiunilor aferente detinute in numele statului de la Ministerul Sanatatii si AVAS la Ministerul Economiei.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a castigat, marti, procesul cu KazMunaiGaz, care solicita delistarea companiei Rompetrol Rafinare de pe bursa.

Rompetrol ramane pe bursa. CNVM a castigat procesul cu kazahii

Eugen Voicu, presedintele Certinvest, apreciaza ca interesul investitorilor ar putea creste si sustine ca statul ar putea fi chiar unul dintre cei interesati sa mai vanda pachete de actiuni.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1675 ori