Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rompetrol Rafinare si Rompetrol Petrochemicals isi intrerup activitatea timp de o saptamana

Rompetrol Rafinare si Rompetrol Petrochemicals isi intrerup activitatea timp de o saptamana


Rompetrol Rafinare si Rompetrol Petrochemicals, companii membre ale Grupului Rompetrol, isi vor intrerupe activitatea de productie in perioada 1 martie-8 aprilie 2012 pentru realizarea lucrarilor tehnologice programate, ce vor costa peste 55 de milioane de dolari.

Repornirea etapizata a instalatiilor tehnologice de pe platforma industriala Petromidia va incepe pe 8 aprilie, conform unui comunicat remis vineri Bursei de Valori Bucuresti.

Lucrarile vor fi coordonate de Rominserv, contractorul general al Grupului, si constau in revizia si modernizarea echipamentelor in acord cu noua capacitate de procesare a rafinariei, cresterea gradului de siguranta in functionarea instalatiilor, respectarea prevederilor legale in domeniu ISCIR (Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat), dar si realizarea unor proiecte pentru protectia mediului, conform legislatiei nationale si europene.

Peste 1.800 de persoane cu diferite specializari (mecanica, electrica, automatizari, constructii civile, tratamente anticorozive etc) vor realiza aceste lucrari, in cursul carora vor fi reautorizate 1.211 conducte, 371 echipamente si 545 supape de siguranta de pe platforma Petromidia.

Cele doua companii ale Grupului vor asigura in aceasta perioada livrarile de produse catre clienti din stocuri.

Grupul a finalizat in 2012 un amplu program de crestere a capacitatii de prelucrare a rafinariei Petromidia, de la 3,8 milioane tone la cinci milioane tone de materie prima, efortul investitional ridicandu-se la aproximativ 380 milioane dolari.

Initiat in 2006, pachetul a vizat realizarea a noua proiecte majore, construirea a cinci noi instalatii, precum si modernizarea sau extinderea a altor patru deja existente.

Cantitatea totala de materie prima procesata de Rompetrol Rafinare in 2012 a fost de 4,05 milioane tone, in crestere cu 4% fata de nivelul atins in 2011.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1233 ori