Kazahii de la Rompetrol s-au hotarat sa rascumpere actiunile Petromidia

Marti, 05 Februarie 2013, ora 13:44
1933 citiri
Kazahii de la Rompetrol s-au hotarat sa rascumpere actiunile Petromidia

Dupa ani de zile de procese cu statul roman, kazahii de la KazMunaiGas, compania care detine grupul Rompetrol, au declarat ca sunt dispusi sa rascumpere actiunile Petromidia, in conditiile unei oferte de pret avantajoase.

"Vrem sa rascumparam actiunile, este doar o chestiune de pret. Este cel mai bun moment, datorita stabilitatii politice din Romania. Vom face tot ce ne sta in putinta pentru a ajunge la o solutie cat mai repede" a declarat vicepresedintele Rompetrol, Azamat Zhangulov, pentru Bloomberg, citata de Economica.net.

Este pentru prima data cand un oficial al Rompetrol vorbeste despre posibilitatea de rascumparare a actiunilor statului roman.

Guvernul a emis, in 2003, o ordonanta privind transformarea in obligatiuni cu o maturitate de sapte ani a restantelor bugetare ale Petromidia, in valoare de 570 milioane de euro. Potrivit actului normativ, obligatiunile nerascumparate la data scadenta puteau fi convertite in actiuni.

Petromidia a rascumparat, in 2010, obligatiuni in valoare de 54 milioane de euro, iar restul a convertit in actiuni, potrivit legii din 2003. Ca atare, statul a devenit actionar la rafinarie, cu circa 45% din capital. Autoritatile au contestat in instanta decizia Rompetrol, grupul a declansat la randul lui mai multe actiuni in instanta si, de atunci, au loc mai multe procese.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#rascumpare actiuni Rompetrol, #rascumparare actiuni Petromidia, #proces Petromidia , #Investitii