Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rompetrol Rafinare: afaceri in scadere cu 8% in primele noua luni

Rompetrol Rafinare: afaceri in scadere cu 8% in primele noua luni


Compania Rompetrol Rafinare (RRC) a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de 2,8 miliarde de dolari, in scadere cu 8% fata de nivelul de 3,1 miliarde de dolari consemnat in perioada similara a anului trecut, si a raportat pierderi de 115 milioane dolari, mai reduse cu 1,5%.

In primele noua luni din 2011, compania a raportat pierderi de 113,3 milioane de dolari.

Profitul EBITDA (inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierilor si amortizarii) a scazut aproape la jumatate, de la 42,5 milioane de dolari la 21,7 milioane de dolari, potrivit unui comunicat al companiei transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Totusi, in trimestrul al treilea, compania a reusit sa treaca pe profit net, in valoare de 16,8 milioane de dolari, de la pierderi de 49,6 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului 2011.

Rezultatele Rompetrol Rafinare sunt consolidate, neauditate si intocmite conform standardelor internationale de contabilitate (IFRS). Rezultatele financiare consolidate ale Rompetrol Rafinare includ rezultatele Rompetrol Rafinare SA, Rompetrol Petrochemicals, Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Logistics si Rompetrol Gas.

Pe partea de rafinare, care cuprinde rafinariile Petromidia si Vega, compania a inregistrat in intervalul analizat afaceri de 2,6 miliarde de dolari, cu 3,7% mai mici, si pierderi de 88,5 milioane de dolari, in crestere cu 4,7%.

In sectorul distributiei de carburanti, reprezentat de firmele Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Logistics, Rompetrol Quality Control si Rompetrol Gas, pierderile au stagnat la 26,4 milioane de dolari, in timp ce cifra de afaceri a scazut de la 2,1 miliarde de dolari la 1,9 miliarde de dolari.

In activitatea de petrochimie, afacerile Rompetrol Rafinare au totalizat 179 milioane de dolari, in scadere cu 38,6%, de la 292 milioane de dolari in perioada similara din 2011, in timp ce pierderile au crescut de peste sase ori, de la 2,5 milioane de dolari la 16,1 milioane de dolari.

Rompetrol Rafinare face parte din grupul Rompetrol, controlat de compania petroliera de stat KazMunaiGaz din Kazahstan.

Actionarii Rompetol Rafinare sunt statul roman, care detine prin Ministerul Economiei 44,69% din capital. Grupu, Rompetrol are o participatie de 43,74% din titluri, iar diferenta de 11,56% apartine mai multor actionari.

La cotatia actiunilor de miercuri, compania are o capitalizare de 1,39 miliarde de lei (390,2 milioane de dolari).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1192 ori