Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Videanu: Nu sunt premise pentru cresterea pretului gazelor si a electricitatii din ianuarie 2010

Videanu: Nu sunt premise pentru cresterea pretului gazelor si a electricitatii din ianuarie 2010

Ministrul interimar al economiei, Adriean Videanu, a declarat joi ca nu sunt premise pentru cresterea pretului gazelor si nici a electricitatii pentru populatie, din ianuarie 2010, chiar daca vor creste accizele la produsele petroliere de la inceputul anului viitor, informeaza NewsIn.

"Nu sunt motive care sa determine scumpirea gazelor naturale pentru populatie si nici a electricitatii. Nu sunt premise pentru cresterea pretului nici la gaze, si nici la energia electrica", a declarat joi Adriean Videanu.

Totodata, Adriean Videanu, a declarat joi ca Parlamentul a propus un amendament la OUG nr. 54, prin care, pana la sfarsitul anului 2010, consumatorii industriali vor primi gaze ieftine din productia interna.

"Prioritatile noastre sunt consumul casnic si incalzirea populatiei. Atata timp cat Romania va putea sa le acopere, atunci si consumatorii industriali vor primi gaze doar din productia interna pana la sfarsitul lui 2010", a mentionat ministrul interimar al economiei.

Videanu nu a precizat daca acest amendament a fost sau nu aprobat. Potrivit lui Videanu, conform OUG nr. 54/2009 privind stabilirea unor masuri temporare in domeniul gazelor naturale, in perioada iunie-octombrie, marii consumatori industriali, de exemplu industria chimica, au primit gaze doar din productia interna.

Potrivit declaratiilor secretarului de stat pe politica industriala din Ministerul Ecomomiei, Claudiu Stafie, din 16 octombrie, consumatorii industriali ar putea primi si anul viitor gaze exclusiv din productia interna, in functie de cum va evolua economia.

Romania consuma anual circa 17-18 miliarde metri cubi gaze. Din acestea, doua treimi provin din productia interna, de la Romgaz si Petrom, iar o treime este importata din Rusia, prin intermediari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1611 ori