Tranzactionarea actiunilor Romgaz va debuta la Bursa de Valori Bucuresti

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 08:22
1625 citiri
Tranzactionarea actiunilor Romgaz va debuta la Bursa de Valori Bucuresti

Actiunile producatorului de gaze de stat Romgaz incep sa fie tranzactionate, marti, pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti.

Statul va lista la Bursa de Valori Bucuresti 15% din actiuni, astfel ca va ramane cu o cota de 70%, iar Fondul Proprietatea are 15% din titluri.

Actiunile Romgaz vor avea simbolul SNG. Romgaz va fi listata si la bursa londoneza, cu simbolul SNGR.

Oferta publica initiala prin care statul a vandut 15% din actiunile Romgaz a inceput pe 22 octombrie si s-a incheiat pe 31 octombrie 2013, iar statul roman a obtinut astfel o suma totala de 1,734 miliarde de lei (390,9 milioane euro, respectiv 534,63 milioane dolari).

Romgaz este cel mai mare producator si furnizor de gaze naturale din Romania si, conform Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, a detinut, in 2012, o cota de 50,1% din productia interna de gaze naturale si a furnizat 41,7% din volumul de gaze naturale pentru consum din Romania.

Ariile principale de activitate ale Romgaz includ: explorarea si productia de gaze naturale, furnizarea de gaze naturale, stocarea in depozite subterane si productia de electricitate.

In 2012, Romgaz a produs 5,7 miliarde de metri cubi de gaze naturale.

#actiuni Romgaz, #tranzactionare Bursa de Valori, #actiuni listate BVB , #stiri Romgaz