Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Termocentrala Iernut a fost preluata de catre Romgaz

Termocentrala Iernut a fost preluata de catre Romgaz

Guvernul a aprobat declansarea procedurii legale de predare a termoentralei Iernut de la Termoelectrica si Electrocentrale Bucuresti catre producatorul national de gaze Romgaz, in baza unui Memorandum al Ministerului Economiei din 21 noiembrie, potrivit datelor transmise NewsIn de Romgaz.

Termocentrala Iernut este cedata producatorului de gaze Romgaz in contul datoriilor Electrocentrale Bucuresti de 405 milioane lei (circa 95 milioane euro).

Valoarea centralei termoelectrice CTE Iernut este, conform raportului de evaluare, in jurul valorii de 230 milioane euro.

"Predarea-preluarea se va face prin protocol incheiat intre Romgaz si Electrocentrale Bucuresti in termen de 90 de zile de la data obtinerii hotararilor reprezentantilor statului in Adunarile Generale ale Actionarilor celor trei societati comerciale", se mai arata in datele transmise de Romgaz, la solicitarea Agentiei NewsIn.

Initial, Ministerul Economiei, in calitate de actionar majoritar al Romgaz si Termoelectrica, elaborase un proiect de Hotarare de Guvern pentru cedarea termocentralei Iernut producatorului de gaze Romgaz, insa ulterior a renuntat la el si a elaborat in acelasi scop un Memorandum.

Autoritatile anuntasera inca de anul trecut ca termocentrala de la Iernut va fi preluata de Romgaz.

Totodata, directorul general al Romgaz, Marcel Adrian Piteiu, spunea in aprilie anul trecut ca Romgaz isi va construi o centrala electrica de 600 MW, la Iernut, dupa ce va prelua legal activele acesteia de la Termoelectrica.

CTE Iernut produce energie electrica si mai are ca activitati tratarea chimica a apei pentru consum.

Centrala termoelectrica CTE Iernut functioneaza in cadrul sucursalei Electrocentrale Mures si are o putere instalata de 800 MW si doua grupuri de 200 MW.

Termocentrala este in prezent in stare de functionare, cu exceptia grupului nr. 5 de 200 MW la care sunt in curs de executie lucrari de investitii privind inlocuirea instalatiei de ardere si automatizarea aferenta.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 5124 ori