Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romgaz vrea sa isi construiasca o centrala electrica de 400MW, pentru a face economii

Romgaz vrea sa isi construiasca o centrala electrica de 400MW, pentru a face economii

Producatorul de gaze naturale Romgaz nu renunta la intentia de a deveni furnizor de energie electrica si vrea sa-si construiasca propria centrala electrica, de 400MW, pentru a face economii pe timp de criza, a declarat directorul general adjunct al companiei, Lucian Stancu.

"Din cauza evolutiei situatiei economice la nivel national, Romgaz va reanaliza oportunitatea de a deveni producator de energie electrica. Vrem sa ne facem o centrala electrica proprie, la fel ca Petrom, care sa ne acopere consumul de electricitate si, daca se va putea, sa si vindem", a explicat Lucian Stancu.

Acesta a mai spus ca puterea instalata a noii centrale poate avea si 400MW, sau chiar mai mult, daca se dovedeste ca asa este mai profitabil.


"In cateva luni, vom avea o decizie precisa", a spus Stancu. Romgaz consuma anul 100-120MW, potrivit lui Stancu.


Al doilea mare producator de gaze din Romania, Petrom, va construi la Brazi o centrala de 860MW, impreuna cu un consortiu format din General Electric (USA) si Metka (Grecia).


Aceasta urmeaza sa fie gata pana in septembrie 2011. Ministerul Economiei este actionarul majoritar al Romgaz, care are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale.


Romgaz produce anual circa o treime din consumul de gaze al tarii.


Anul trecut, compania a avut o productie de 5,850 miliarde metri cubi gaze, in scadere cu 0,75% fata de productia de gaze din 2007, de 5,894 miliarde mc gaze, potrivit datelor transmise de Romgaz la inceputul lunii martie, la solicitarea agentiei NewsIn. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1462 ori
Citeste mai multe desprecriza centrala electrica gaze