Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romgaz va deveni actionar la Termoelectrica, in schimbul stergerii datoriilor de circa 50 mil euro

Romgaz va deveni actionar la Termoelectrica, in schimbul stergerii datoriilor de circa 50 mil euro

Romgaz va deveni actionar la una sau la cele trei filiale ale Termoelectrica, ELCEN, Deva si Galati, in schimbul stergerii datoriilor de circa 50 milioane euro pe care Termoelectrica le are la Romgaz, a declarat marti pentru NewsIn directorul general al Termoelectrica, Ioan Ungureanu.


"Vineri am semnat cu Romgaz sa formam o echipa comuna de lucru care sa solutioneze aceasta datorie pe care o avem la ei, prin preluare de actiuni. Astfel, Romgaz urmeaza sa preia din actiunile pe care le detinem la ELCEN, la Deva si la Galati, la o filiala sau la toate trei, unde Termoelectrica este 100% actionar. Datoria se ridica la circa 50 milioane euro, cu tot cu penalitati", a declarat marti pentru NewsIn Ioan Ungureanu.


Potrivit directorului general al Termoelectrica, mai este nevoie de acordul de principiu al Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), actionarul majoritar al celor doua companii. Apoi, Termoelectrica si Romgaz au termen 60 de zile pentru a veni cu o solutie legla care sa fie agreata de cele doua parti, care se va supune aprobarii conducerii MEF.


De asemenea, directorul general al Romgaz, Francisc Toth, a declarat pentru NewsIn ca, in acest mod, ar urma ca datoriile Termoelectrica sa fie sterse, daca MEF aproba acest proiect.


Astfel, planul mai vechi al Romgaz de a deveni producator de electricitate se va indeplini prin acest acord.


"Este nevoie de investitii in centralele electrice. Fiind actionar, Romgaz va da un confort la banci si la investitori si va produce astfel electricitate. Va creste si credibilitatea societatilor in care Romgaz va intra ca actionar, alaturi de Termoelectrica", a explicat Ioan Ungureanu.


Reprezentantii Romgaz au declarat pentru NewsIn ca, din acest motiv, nu vor mai face solicitare la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) in vederea obtinerii licentei pentru productia de electricitate.


Termoelectrica a inregistrat pierderi nete mai mari de 106,3 milioane lei in primul semestru al acestui an, pe langa datoriile acumulate de peste 400 milioane euro, potrivit datelor companiei.


Compania de gaze Romgaz a inregistrat in primul semestru un profit net de 285.038.717 lei, in crestere fata de profitul net obtinut in semestrul I din 2007, de 202.142.665 lei. Romgaz produce aproximativ o treime din consumul anual de gaze al Romaniei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1331 ori