Romgaz va accentua relatiile zona Caspica pentru exploatarea zacamintelor petroliere

Luni, 15 Martie 2010, ora 15:59
1149 citiri
Romgaz va accentua relatiile zona Caspica pentru exploatarea zacamintelor petroliere

Producatorul national de gaze naturale Romgaz a comunicat luni ca societatea va intensifica in viitorul apropiat relatiile cu firmele din zona Caspica pentru exploatarea unor zacaminte petroliere, avand in vedere experienta acumulata in Polonia si Slovacia, relateaza NewsIn.

Romgaz detine in Polonia si Slovacia cinci perimetre (avand calitatea de co-titular), unde se afla in proces de executie programele de cercetare geologica.

Pentru continuarea relatiilor romano-ruse, in 22 martie, o delegatie a Romgaz se va deplasa la Moscova, pentru continuarea discutiilor cu reprezentantii Gazprom referitoare la valorificarea depozitelor de inmagazinare si investitii in cogenerarea de inalta eficienta in zona energiei electrice.

Directorul general al Romgaz, Marcel Adrian Piteiu, declara in 17 februarie, inaintea intrevederii cu delegatia Gazprom, ca in martie o echipa de tehnicieni a celui mai mare producator de gaze din lume va sosi in Romania pentru discutii privind colaborarea legata de depozitele de inmagazinare.

"Intrarea pe pietele externe este o prioritate pentru Romgaz.

In cadrul Consiliului de Administratie al companiei Romgaz desfasurat sambata la Sibiu la care a participat ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, s-a discutat derularea proiectelor externe ale companiei, din zona Caspica.

Ministrul Videanu a solicitat reprezentantilor Romgaz demararea proiectelor prin care Romania poate deveni un actor important in zona energetica externa", se arata in comunicatul trimis luni de Romgaz.

Producatorul national de gaze naturale Romgaz acopera aproximativ o treime din consumul anual de gaze al Romaniei.

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, care detine 85,01% din actiuni, iar restul de 14,99% din actiuni apartine Fondului Proprietatea.

Romgaz are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale. 

#caspica, #petroliere, #relatii, #romgaz, #zacaminte, #zona , #stiri Romgaz