Romgaz si Gazprom vor forma o societate mixta

Marti, 26 Mai 2009, ora 15:30
2028 citiri
Romgaz si Gazprom vor forma o societate mixta

Producatorul national de gaze Romgaz si cel mai mare producator de gaze naturale din lume, Gazprom, vor forma o societate mixta, pentru a construi in Romania depozite de inmagazinare a gazelor si termocentrale, a declarat marti ministrul economiei, Adriean Videanu, la Forumul Economic Europa-Rusia, relateaza NewsIn.

"Romgaz si Gazprom vor avea o relatie directa, de lunga durata, vor forma o societate mixta pentru realizarea unor depozite de inmagazinare si pentru productia de energie electrica.

In doua luni, oportunitatile de cooperare identificate cu autoritatile de la Moscova vor constitui suportul unui Memorandum de colaborare Romania - Rusia", a mentionat ministrul Adriean Videanu.

Acesta a mai spus ca societatea mixta va fi detinuta in proportii egale, adica 50% de Romgaz si 50% de Gazprom, si fiecare dintre aceste doua companii vor imparti in mod egal investitiile si profitul.

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat vineri Agentiei NewsIn ca una dintre centralele electrice avute in vedere, intr-o posibila colaborare a Romaniei cu Gazprom, este centrala Romgaz de la Iernut, de 600 MW.

"Una dintre centralele pe gaze de care a fost vorba este centrala Romgaz de la Iernut, de 600 MW. Dar ar putea exista o colaborare si in cazul termocentralelor care trebuie modernizate, de exemplu ale Electrocentrale Bucuresti.

Sunt 3.000-4.000 MW, centrale pe gaze in Romania pe care vrem sa le construim sau sa le modernizam, plan pe care l-am prezentat si celor de la Gazprom", a mai spus atunci Videanu.

Adriean Videanu a participat marti la Forumul Economic Europa-Rusia, ce se desfasoara la Bucuresti, in perioada 25-27 mai. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companii, #depozite, #gaze, #societate , #stiri Romgaz