Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romgaz si-a stabilit pentru 2009 investitii de 850 milioane lei

Romgaz si-a stabilit pentru 2009 investitii de 850 milioane lei

Producatorul de gaze detinut de stat, Romgaz, si-a stabilit pentru acest aninvestitii de 850 milioane lei, in scadere cu 1,4% fata de investitiile realizate anul trecut si prevad lucrari de modernizare si cercetare geologica,potrivit datelor transmise de companie.

 

Investitiile realizate de Romgaz in anul 2008 au fost in valoare de 862 de milioane de lei.


"Bugetul de investitii pe anul 2009 este de 850 milioane de lei, cheltuielile fiind orientate in proportie de 85,80 % lucrari, 9,85% produse si 4,35% pentru servicii.


Principalele obiective sunt cercetarea geologica prin lucrari de seismica si foraj de explorare in vederea descoperirii de noi zacaminte de gaze naturale in blocurile aflate in concesiunea Romgaz; executia lucrarilor de modernizare si reabilitare a instalatiilor de suprafata (facilitatilor) din campurile de gaze naturale aflate in productie (adica sonde de dezvoltare echipate cu tehnologii moderne si statii de comprimare la nivel de camp de gaze si grup de sonde)", potrivit datelor transmise de companie.


De asemenea, Romgaz va efectua investitii si pentru modernizarea depozitelor subterane de gaze naturale existente in exploatare si lucrarilor pentru dezvoltarea de noi depozite.


Ministerul Economiei este actionarul majoritar al Romgaz, care are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale.


Romgaz produce anual circa o treime din consumul de gaze al tarii.


Anul trecut, compania a avut o productie de 5,850 miliarde metri cubi gaze, in scadere cu 0,75% fata de productia de gaze din 2007, de 5,894 miliarde mc gaze, potrivit datelor transmise de Romgaz la inceputul lunii martie, la solicitarea agentiei NewsIn. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1516 ori
Citeste mai multe despregaze investitii productie