Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romgaz s-ar putea lista la Bursa

Romgaz s-ar putea lista la Bursa
Privatizarea societatii Romgaz, cel mai mare producator autohton de gaze naturale nu va urma A"modelul PetromA", desi privatizarea acestei companii a adus statului roman cel mai bun pret din istoria privatizarilor. A"Cu certitudine privatizarea Romgaz nu va arata ca si privatizarea Petrom. De exemplu, blocarea nivelului redeventelor pe o perioada mai mare de timp nu mi se pare normala, nu mi se pare corecta si nu o avem in vedereA", a declarat ieri ministrul Economiei, Codrut Seres. Oficialul MEC a spus ca desi alegerea metodei de privatizare cade in sarcina consultantului, crede ca o varianta de privatizare ar fi vanzarea pachetului majoritar pe Bursa, posibilitate luata in calcul si in cazul altor procese de trecere in proprietate privata.
Analistul financiar Florin Catu spune ca privatizarea pe bursa ar fi intr-adevar o solutie buna, dar nu in conditiile in care ar fi listat la bursa pachetul majoritar. Si bursa poate fi manipulata. Cred ca ar fi oportuna mai intai scoaterea unui pachet minoritarA", explica analistul. Florin Catu crede ca statul ar putea apela in cazul Romgaz la o privatizare gen BCR, cu doi finalisti.

El crede ca si o privatizare A"in direct, la televizorA", dupa modelul celei utilizate de ucraineni pentru vanzarea celui mai mare combinat siderurgic ar putea fi abordata. Romgaz furnizeaza anual 50% din productia anuala de gaze a Romaniei. Societatea are un capital de 3.822 miliarde lei vechi si a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 18.000 miliarde lei. Pentru anul in curs, societatea preconizeaza o cifra de afaceri de peste 23 miliarde lei vechi.


Mihaela Balea

Averea

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 784 ori