Romgaz si-a suplimentat productia

Vineri, 06 Ianuarie 2006, ora 17:31
745 citiri

Producatorul roman de gaze naturale Romgaz SA si-a suplimentat productia de gaze naturale cu 1,3 milioane metri cubi zilnic, in crestere de la 18 milioane metru cubi pe zi la 19,3 milioane metri cubi pe zi.Ministrul Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres, a solicitat tuturor producatorilor de gaze naturale din Romania sa prezinte o situatie privind cantitatile suplimentare pe care acestia le-ar putea produce.

Romania are un consum zilnic de gaze naturale de circa 70 milioane metri cubi. Suplimentarea asigurata de Romgaz reprezinta 1,86 la suta din consumul total inregistrat pe zi in Romania. Productia suplimentara poate asigura gazele naturale pentru circa 130.000 de centrale termice de apartament care au un consum zilnic de 10 metri cubi.

Ministrul Economiei are in vedere reducerea dependentei Romaniei de gazele rusesti prin cresterea productiei interne de gaze naturale la principalii producatori si prin diversificarea surselor de import.

Cel de-al doilea mare producator de gaze naturale din Romania, Petrom, este asteptat sa-si prezinte propunerea de suplimentare a productiei interne de gaze naturale.

In plus, Romgaz a anuntat ca va investi in acest an 28 de milioane de euro in programul de dezvoltare a depozitelor subterane de gaze naturale.

Bloombiz.ro