Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul net al Romgaz a scazut la 9 luni cu 23%

Profitul net al Romgaz a scazut la 9 luni cu 23%

Compania de stat Romgaz, unul din cei doi mari producatori de gaze naturale din Romania, a realizat in primele noua luni din acest an o cifra de afaceri de 2,561 miliarde lei, in crestere cu 14,5%, si un profit net de 322,23 milioane lei, in scadere cu 23,2%, fata de perioada similara din 2009, informeaza NewsIn.

Afacerile companiei se ridicau in primele noua luni din anul trecut la 2,237 miliarde lei, iar profitul net la 419,81 milioane lei.

"Cifra de afaceri realizata in primele noua luni ale anului 2010 este superioara celei din perioada similara a anului anterior datorita, in primul rand, cantitatii de gaze naturale din import livrate mai mari decat cele livrate in anul anterior. Profitul net realizat este inferior celui din anul trecut, din cauza volumului de cheltuieli nedeductibile inregistrate", potrivit datelor transmise de companie Agentiei NewsIn.

De asemenea, Romgaz avea la 30 septembrie 2010 creante restante de 82,69 milioane lei, mai mari cu 21,8% fata de cele din aceeasi perioada de anul trecut, de 67,91 milioane lei.

"Volumul creantelor restante este mai mare cu 21,8 % din cauza conjuncturii economice actuale, unii clienti confruntandu-se cu dificultati financiare si reducerea lichiditatilor in special CET- urile", potrivit informatiilor Romgaz.

Totodata, reprezentantii companiei mai spun ca Romgaz nu inregistreaza obligatii restante fata de bugetul consolidat al statului sau fata de furnizori.

Totodata, productia de gaze naturale in primele noua luni din acest an a fost de 4,2 miliarde de metri cubi, din cantitatea estimata de 5,65 miliarde metri cubi.

La 30 septembrie, in cele sase depozite de inmagazinare gaze naturale, Romgaz avea in stoc o cantitate de 2,6 miliarde metri cubi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1511 ori
Citeste mai multe despregaze naturale profit romgaz