Preturi mai mari la energia termica in Bucuresti si Constanta

Luni, 04 Ianuarie 2010, ora 23:23
2386 citiri
Preturi mai mari la energia termica in Bucuresti si Constanta

Tarifele la energia termica livrata de ELCEN in Bucuresti si Constanta au fost majorate, la 1 ianuarie, cu 9%, respectiv 10%, printr-o decizie a Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), adoptata la sfarsitul anului trecut, pe baza solicitarilor companiei.

"Noile tarife acopera costurile curente, dar raman in urma pierderi de peste 550 de milioane de lei", a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, directorul comercial al producatorului energetic, Irina Duica.

Astfel, pretul din Bucuresti a fost majorat cu 9%, la 146 lei pe gigacalorie.

Totodata, in Constanta tariful a fost majorat mai mult, cu peste 10%, intrucat aici compania asigura si transportul energiei termice, conform sursei citate.

Duica a afirmat ca pierderile inregistrate afecteaza cash-flow-ul companiei, care nu are fonduri pentru achizitia combustibililor, iar ELCEN a solicitat o crestere mai mare a tarifelor, fara a preciza insa care a fost nivelul cerut.

Ea a mai spus ca din totalul datoriilor, suma de 405 milioane de lei este o creanta catre Romgaz, iar restul reprezinta dobanzi si penalitati la unele credite.

Producatorul de energie electrica si termica Electrocentrale (ELCEN) Bucuresti este filiala a companiei Termoelectrica, detinuta de stat, prin Ministerul Economiei.

ELCEN este cel mai mare producator de energie termica din Romania, asigurand, in 2008, aproximativ 40% din consum si 13% din electricitatea produsa in tara.

Societatea asigura caldura si apa calda menajera pentru aproape 600.000 de locuinte in Bucuresti si circa 80.000 in Constanta. 

Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Ministerul Finanţelor a propus prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 iunie 2024, în contextul în care există încă probleme nerezolvate în piaţa asigurărilor auto, care se...
#energie termica, #scumpiri, #bucuresti, #constanta, #tarife , #stiri Romgaz