Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Participatii la Petrom, Romgaz, Transelectrica si Transgaz, de vanzare pe bursa

Participatii la Petrom, Romgaz, Transelectrica si Transgaz, de vanzare pe bursa

Guvernul a decis miercuri vanzarea la bursa a unei parti din actiunile statului la OMV Petrom, Romgaz, Transelectrica si Transgaz, scopul fiind, potrivit ministrului Economiei, atragerea capitalului strain catre Romania, informeaza Newsin.

Guvernul a aprobat miercuri un set de Hotarari privind vanzarea unor participatii minore ale statului la OMV Petrom, Romgaz, Transelectrica si Transgaz pe piata de capital, a anuntat ministrul Economiei, Adriean Videanu, la finalul sedintei Executivului.

Videanu a precizat ca vor fi vandute 9,84% din pachetul de 20,64% de actiuni pe care statul le detine la OMV Petrom si pachete de cate 15% din actiunile detinute de stat la Transgaz, Romgaz si Transelectrica. Statul isi va mentine statutul de actionar majoritar in cazul Transgaz si Transelectrica si de actionar semnificativ in cazul OMV Petrom.


Ministrul a apreciat ca listarea pe piata de capital a acestor companii "va dinamiza piata de capital, dar cel mai important, (...) va stimula fluxurile straine de capital catre Romania". Procesul de vanzare se va derula in 2011 si in 2012. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1106 ori
Citeste mai multe desprebursa petrom romgaz transeletrica videanu