Participatii la Petrom, Romgaz, Transelectrica si Transgaz, de vanzare pe bursa

Miercuri, 04 August 2010, ora 23:52
1227 citiri
Participatii la Petrom, Romgaz, Transelectrica si Transgaz, de vanzare pe bursa

Guvernul a decis miercuri vanzarea la bursa a unei parti din actiunile statului la OMV Petrom, Romgaz, Transelectrica si Transgaz, scopul fiind, potrivit ministrului Economiei, atragerea capitalului strain catre Romania, informeaza Newsin.

Guvernul a aprobat miercuri un set de Hotarari privind vanzarea unor participatii minore ale statului la OMV Petrom, Romgaz, Transelectrica si Transgaz pe piata de capital, a anuntat ministrul Economiei, Adriean Videanu, la finalul sedintei Executivului.

Videanu a precizat ca vor fi vandute 9,84% din pachetul de 20,64% de actiuni pe care statul le detine la OMV Petrom si pachete de cate 15% din actiunile detinute de stat la Transgaz, Romgaz si Transelectrica. Statul isi va mentine statutul de actionar majoritar in cazul Transgaz si Transelectrica si de actionar semnificativ in cazul OMV Petrom.

Ministrul a apreciat ca listarea pe piata de capital a acestor companii "va dinamiza piata de capital, dar cel mai important, (...) va stimula fluxurile straine de capital catre Romania". Procesul de vanzare se va derula in 2011 si in 2012. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea Privata, In Creștere, In Luna Februarie Conform datelor BNR, creditarea privata a crescut, in luna februarie 2024, cu 4.9% fata de aceeași perioada a anului precedent, soldul...
#bursa, #petrom, #romgaz, #transeletrica, #videanu , #stiri Romgaz