Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Participatia actionarilor la proiectul AGRI scade la 25%, odata cu includerea Ungariei

Participatia actionarilor la proiectul AGRI scade la 25%, odata cu includerea Ungariei

Cota actionarilor la proiectul AGRI, care presupune constructia a doua terminale de gaz natural lichefiat de catre Romania, Georgia si Azerbaijan, scade la 25%, odata cu includerea Ungariei in acest proiect, potrivit unui comunicat emis vineri de Ministerul roman al Economiei, informeaza NewsIn.

"Avand in vedere interesul exprimat de Ungaria de a se alatura proiectului AGRI, cota fiecarui actionar in cadrul companiei de proiect urmeaza sa fie de 25 % din capitalul social. Scopul principal al acestei societati este intocmirea studiului de fezabilitate pentru proiectul AGRI. Dupa finalizarea acestui studiu, in cazul in care concluziile acestuia vor fi favorabile, va putea fi demarata etapa de atragere a investitiilor straine in vederea implementarii acestui proiect", informeaza comunicatul.

Initial, Romgaz, Georgian Oil and Gas Corporation (GOGC) si State Oil Company of Azerbaijan Republic (SOCAR) detineau 33,33% din capitalul social al companiei.


De asemenea, societatea AGRI LNG Project Company, care care va dezvolta acest proiect, va fi inregistrata in perioada urmatoare la Registrul Comertului, ca societate romana si va avea sediul la Bucuresti, a mai anuntat Ministerul Economiei.


Noua societate va functiona in conformitate cu legislatia romana, potrivit unui comunicat emis vineri de Ministerul roman al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).


Conform prevederilor Memorandumului de Intelegere semnat intre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri din Romania, Ministerul Industriei si Energiei din Republica Azerbaidjan si Ministerul Energiei din Georgia, pe 13 aprilie 2010, la Bucuresti, structura actionariatului este formata din cele trei companii partenere: Romgaz (Romania), SOCAR (Azerbaidjan ) si GOGC (Georgia ), se arata in comunicat.


In perioada 12-14 septembrie 2010, la Baku (in Azerbaidjan), cu ocazia Summit-ului presedintilor din statele partenere ale proiectului AGRI, la care a participat si premierul Ungariei, Viktor Orban, au fost semnate: actul constitutiv al AGRI LNG Company, intre companiile Romgaz, Georgian Oil and Gas Corporation si SOCAR, precum si Memorandumul de Intelegere intre cele trei companii, privind structura proiectului AGRI si a principiilor de implementare a acestuia.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1081 ori
Citeste mai multe despreagri ungaria participatie