Licitatiile Romgaz si Transatlantic Worldwide Romania, analizate de Concurenta

Luni, 14 Iunie 2010, ora 16:04
1559 citiri
Licitatiile Romgaz si Transatlantic Worldwide Romania, analizate de Concurenta

Consiliul Concurentei a anuntat luni ca a declansat o investigatie privind o posibila intelegere intre agentii economici implicati in licitatiile organizate de Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz si Transatlantic Worldwide Romania pentru atribuirea contractelor de servicii de foraj.

In cadrul acestei investigatii, declansate din oficiu, inspectorii de concurenta au efectuat inspectii inopinate simultane la sediile mai multor societati din domeniul serviciilor de foraj sonde.

Documentele ridicate in cadrul inspectiilor inopinate se afla in analiza Consiliului Concurentei.

"In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri a acestora.

Cu toate acestea, companiile care coopereaza cu autoritatea de concurenta, in cadrul programului de clementa, pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor.

Reamintim ca din septembrie 2009, autoritatea romana de concurenta a adoptat noile instructiuni privind politica de clementa, instructiuni care se aplica atat intelegerilor orizontale, cat si restrictionarilor verticale foarte grave", anunta Consiliul Concurentei.

Legea concurentei (nr. 21/1996) interzice orice intelegeri exprese sau tacite intre agentii economici ori asociatiile de agenti economici, care au ca obiect sau au ca efect denaturarea concurentei, in special cele care urmaresc participarea, in mod concertat, cu oferte trucate la licitatii sau la orice alte forme de concurs de oferte.

Persoanele fizice sau juridice pot sa transmita Consiliului Concurentei observatii sau puncte de vedere in legatura cu aceasta investigatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concurenta, #licitatii, #transatlantic , #stiri Romgaz