Ioan Niculae neaga ca i-ar fi dat mita Alinei Bica

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 12:58
1654 citiri
Ioan Niculae neaga ca i-ar fi dat mita Alinei Bica
Foto: sport365.ro

Omul de afaceri Ioan Niculae neaga ca i-ar fi dat mita 3,5 milioane euro fostului procuror sef al DIICOT, Alina Bica, pentru tergiversarea unui dosar.

"Nu am cunoscut-o, nu am luat legatura cu doamna Alina Bica, nici direct si nici prin intermediari si nu i-am dat suma de 3,5 milioane euro pentru tergiversarea dosarului 'Romgaz'", a declarat intr-un comunicat proprietarul grupului InterAgro.

El sustine ca publicarea informatiilor privind presupusa mita urmareste discreditarea sa, "ca persoana si ca om de afaceri".

"In dosarul 'Romgaz' m-am prezentat in fata organelor de cercetare penala, respectiv in fata procurorilor de caz, ori de cate ori am fost chemat, insotit de fiecare data de avocatii mei, iar toate apararile pe care mi le-am facut in aceasta cauza au fost si sunt in conformitate cu legea penala. Dosarul este unul complex, care presupune o ampla cercetare judiciara, de lunga durata, inclusiv realizarea unei expertize contabile, ceea ce face lipsita de orice logica presupusa mea incercare de a da bani procurorul sef al DIICOT, pentru tergiversarea acestuia, pana la implinirea termenului de prescriptie. Precizez ca, potrivit codului penal, termenul de prescriptie la infractiunea de subminare a economiei nationale este de 30 de ani, fiind practic imposibil ca un dosar sa fie intarziat atat timp. Cred ca multi dintre cei suspectati in acest dosar nu ar mai fi in viata peste 30 de ani", a spus Niculae.

El a mai afirmat ca nu a fost audiat niciodata in noul dosar si nu i s-a adus la cunostiinta vreo invinuire.

Alina Bica ar fi primit mita 3,5 milioane de euro de la omul de afaceri Ioan Niculae, prin intermediul lui Liviu Dragnea, ca sa intervina in solutionarea dosarului celui dintai la DIICOT, fiindu-i promisa si functia de procuror general. Informatiile apar pe blogul jurnalistului Robert Turcescu, unde a fost publicat un document al Directiei Nationale Anticoruptie, conform caruia procurorii DNA fac cercetari cu privire la Alina Bica, intr-o cauza disjunsa din cea in care fosta sefa a DIICOT este arestata preventiv.

Procurorii noteaza ca Ioan Niculae, cercetat intr-un dosar al DIICOT, a apelat, prin intermediul lui Liviu Dragnea la Alina Bica pentru solutionarea favorabila a dosarului sau tergiversarea

solutionarii pana la implinirea prescriptiei.

Potrivit anchetatorilor, Alina Bica a intervenit la procurorul de caz in scopul tergiversarii solutionarii dosarului lui Niculae.

In schimb, Ioan Niculae i-ar fi oferit Alinei Bica suma de 3,5 milioane de euro si promisiunea ca, impreuna cu Liviu Dragnea, sa o sprijine pentru promovarea in functia de procuror general al

Romaniei, se mai arata in document.

Conform sursei citate, Alina Bica ar fi primit mita si de la Ovidiu Tender, care era judecat intr-un dosar pe care il intocmise chiar fosta sefa a DIICOT.

Astfel, atesta ordonanta DNA, Tender a apelat la unul dintre consilierii Alinei Bica, Florin Ionut Mihailescu, astfel incat acesta din urma i-a dus fostului procuror-sef al DIICOT mai

multe documente, pentru ca ea si le consulte. Alina Bica urma sa il consilieze in sensul formularii unei aparari favorabile omului de afaceri. In urma sprijinului acordat, Bica si Mihailescu ar fi primit un teren, cel din urma primind si bani direct pe card.

Bica a fost trimisa in judecata, luni, de DNA, acuzata ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in comisia ANRP, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian despagubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Ioan Niculae mita Alina Bica, #Ioan Niculae mita , #stiri Romgaz