Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gazprom invia Romgaz la discutii pe tema importurilor de gaze fara intermediari

Gazprom invia Romgaz la discutii pe tema importurilor de gaze fara intermediari

Romgaz a primit, luni, o scrisoare de la Gazprom, prin care este invitata la discutii pentru crearea unei societati mixte romano-ruse care sa administreze depozitul de la Roman-Margineni si importurile romanesti de gaze, a declarat directorul general al Romgaz, Alexa Iakob.

"Astazi (luni, n.red.) am primit o scrisoare de la Gazprom prin care ne spun ca vor sa ne intalnim sa discutam, sa pornim la drum pentru infiintarea societatii mixte romano-ruse, dar ca vor sa discutam si pe alte subiecte, pe care nu ni le-au numit", a afirmat directorul general al Romgaz.

Iakob a adaugat ca, in aceasta saptamana, reprezentantii Romgaz se vor intalni, la Bucuresti, si cu oficiali ai Ambasadei Federatiei Ruse. "In cadrul acestei intalniri se vor stabili toate detaliile pentru intalnirea cu reprezentantii Gazprom", a subliniat directorul producatorului roman de gaze.

Ministrul economiei, Varujan Vosganian, spunea, duminica trecuta, ca reprezentanti ai Romgaz si Gazprom se vor intalni in urmatoarele saptamani pentru a discuta despre infiintarea unei companii mixte, prin care Romania sa importe gaze rusesti fara intermediari.

Potrivit declaratiilor oficialilor Gazprom, facute la vizita de anul trecut de la Bucuresti, Romgaz si Gazprom ar fi trebuit sa infiinteze o companie mixta care sa se ocupe de importul de gaze si de administrarea depozitului de hidrocarburi de la Roman -Margineni. Romgaz a transmis Gazprom un memorandum de intelegere care trebuia semnat si de partea rusa, insa pana la finele saptamanii trecute nu primise niciun raspuns oficial.

Romania importa, in prezent, gaze naturale prin mai multe companii intermediare, care percep comisioane pentru acest serviciu.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 790 ori