Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Franklin Templeton contesta donatia Romgaz

Franklin Templeton contesta donatia Romgaz

Administratorul Fondului Proprietatea, Franklin Templeton, a anuntat vineri ca introducerea pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) Romgaz din 22 noiembrie a propunerii de a face o donatie la buget ar putea prejudicia interesele Fondului,care detine 14,9% din actiunile companiei, informeaza NewsIn.

Franklin Templeton a preluat oficial la sfarsitul lunii septembrie mandatul de administrare a activelor Fondului Proprietatea, care detine 14,99% din actiunile Romgaz, actionarul majoritar al companiei fiind Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, care are 85,01% din capitalul social.

La AGA Romgaz din 18 octombrie, donatia de 400 milioane lei a fost retrasa de pe ordinea de zi.

"Suntem foarte ingrijorati sa vedem din nou aceasta propunere pe ordinea de zi la viitoarea AGA Romgaz din 22 noiembrie. Acest fapt ridica semne de intrebare cu privire la un conflict de interese, prin aceea ca Guvernul roman, prin Ministerul Economiei, cel mai mare actionar al Romgaz, incearca sa foloseasca aceasta pozitie pentru a finanta deficitul bugetar in detrimentul actionarilor Romgaz.

Facem un apel public catre Ministerul Economiei sa se abtina de la vot la viitoarea AGA, din cauza acestui conflict de interese", au precizat reprezentantii Franklin Templeton.

Acestia mai spun ca ordonanta Guvernului prin care companiile la care statul este actionar majoritar au optiunea de a face donatii la buget pentru acoperirea deficitului bugetar incalca principiile pietei libere si ca o astfel de donatie ar duce la deteriorarea perceptiei investitorilor straini legata de siguranta afacerilor in Romania si ar putea afecta posibilitatea listarii Romgaz la Bursa de Valori Bucuresti anul viitor.

"Franklin Templeton va lua toate masurile legale necesare in scopul de a revoca orice decizie de aprobare in AGA a unei astfel de donatii", se mai spune in comunicat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1363 ori