FP cere revcarea administratorilor Romgaz care au votat donatia

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 23:46
1422 citiri
FP cere revcarea administratorilor Romgaz care au votat donatia

Fondul Proprietatea (FP), actionar minoritar al Romgaz Medias, cere revocarea membrilor Consiliului de Administratie care au votat in noiembrie in favoarea unei donatii de 400 milioane lei din partea companiei catre bugetul de stat si va declansa actiuni in justitie impotriva acestora, individual, anunta Mediafax.

 

Franklin Templeton
, administratorul FP, a anuntat vineri ca este "dezamagit" de transferul sumei de 400 milioane lei catre bugetul statului si ca Fondul va folosi in continuare toate mijloacele legale pentru recuperarea banilor, prin anularea deciziei AGA din 30 noiembrie.


"In plus, Fondul Proprietatea a convocat o adunare generala a actionarilor Romgaz care va avea loc pe 17 ianuarie, pentru a-i revoca pe membrii Consiliului de Administratie care au votat in favoarea donatiei si pentru a declansa actiuni in justitie impotriva acestora individual", se arata intr-un comunicat al Franklin Templeton. 

Presedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group, Mark Mobius, a reluat in comunicat criticile la adresa donatiei.

"Guvernul roman risca foarte mult in relatia cu investitorii straini urmand acest drum. Ne-am opus cu fermitate acestor masuri intrucat credem cu tarie ca vor avea consecinte negative, cauzand pierderea increderii investitorilor in disponibilitatea guvernului roman de a-si onora obligatiunile si datoriile, precum si obligatiile fata de actionarii si furnizorii companiilor detinute de stat", a afirmat el.

Ministerul Economiei, care detine 85% din actiunile Romgaz, a decis in AGA companiei, la 30 noiembrie, donatia de 400 de milioane de lei catre bugetul statului, in baza unei hotarari de Guvern, potrivit careia si alte doua companii vor face donatii catre stat (Electrica 400 milioane lei si Loteria Romana 74 milioane lei) din profitul anilor precedenti si vanzari de active.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fondul proprietatea, #romgaz, #actiuni, #investitori, #donatie , #stiri Romgaz