EAST Capital estimeaza dublarea investitiilor pe piata romaneasca

Joi, 08 Martie 2007, ora 16:10
930 citiri

East Capital, companie de administrare a fondurilor deschise de investitii, specializata pe pietele Est-Europene, estimeaza dublarea nivelului investitiilor in Romania, pe termen mediu, care in prezent se cifreaza la 124 milioane dolari, a declarat joi la Bucuresti, presedintele companiei, Peter Elam Hakansson.

Expertii de la East Capital considera ca Romania este un nou "tigru" economic, numarandu-se, alaturi de Bulgaria si tarile baltice, printre cele cinci state din Europa de Est cu cresterea economica cea mai solida.

Potrivit lui Bogdan Popescu, director distributie fonduri la East Capital, principalele domenii care vor beneficia de investitii in anii urmatori sunt transporturile si infrastructura, sectorul IT, agricultura, sectorul financiar bancar, constructiile, retail-ul si turismul.

East Capital a investit din anul 2002 la Bursa de Valori Bucuresti si asteapta cu interes noi listari precum Transgaz, Romgaz, Fondul Proprietatea si companiile de distributie de energie.

Compania detine cote de unu la suta din actiuni la fiecare din cele cinci SIF-uri si ar dori sa investeasca in continuare in aceste societati, daca pragul de detinere pentru actionari va fi ridicat la cinci la suta sau la un alt nivel, a declarat pentru Rompres, Bogdan Popescu.

In perioada 8-11 martie, East Capital organizeaza la Bucuresti un forum de investitii, care va reuni 200 de investitori institutionali si privati din 27 de tari printre care SUA, Brazilia si Singapore.

In mod traditional compania organizeaza trei astfel de manifestari pe an, in Europa de Sud-Est, Rusia si respectiv tarile baltice, scopul fiind colectarea de noi fonduri pentru investitii si prezentarea mediilor locale de afaceri si a companiilor in care au fost efectuate plasamente.

Activele nete administrate de East Capital au crescut de la 250 milioane euro, in 2003, la 3,8 miliarde euro, in 2005. Compania are o baza de 250.000 de investirori, din care 20.000 clienti directi si 10 ani de experienta pe pietele Est-Europene.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)