CTE Iernut, evaluata la 230 mil.euro, va fi cedata Romgaz

Marti, 01 Iunie 2010, ora 16:25
1770 citiri
CTE Iernut, evaluata la 230 mil.euro, va fi cedata Romgaz

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a lansat in dezbatere proiectul de Hotarare de Guvern prin care centrala termoelectrica CTE Iernut, evaluata la 230 milioane euro, va fi cedata producatorului de gaze Romgaz in contul datoriilor Electrocentrale Bucuresti de 405 milioane lei, precizeaza NewsIn.

"Valoarea CTE Iernut este, conform raportului de evaluare, in jurul valorii de 230 milioane euro.

SC Electrocentrale Bucuresti SA nu a reusit sa achite contravaloarea gazelor din consumul intern furnizat de catre Romgaz.

Astfel, suma datorata Romgaz de catre Electrocentrale Bucuresti este de 405 milioane lei reprezentand pretul gazelor naturale si TVA, la care se adauga dobanzile de esalonare si penalitatile de neplata si, dupa caz, de intarziere la plata, iar Termoelectrica recunoaste la plata fata de Romgaz suma de 181,69 milioane lei, care face si obiectul dosarului executional nr.5664/2005 BEJ M.C., Bucuresti", se arata in Nota de Fundamentare a proiectului de act normativ.

Potrivit documentului citat, Electrocentrale Bucuresti este de acord sa transfere CTE Iernut in proprietatea Romgaz in contul datoriilor.

De altfel, autoritatile au anuntat inca de anul trecut ca termocentrala de la Iernut va fi preluata de Romgaz.

Totodata, directorul general al Romgaz, Marcel Adrian Piteiu, spunea in aprilie anul trecut ca Romgaz isi va construi o centrala electrica de 600 MW, la Iernut, dupa ce va prelua legal activele acesteia de la Termoelectrica.

#cte, #iernut, #romgaz, #milioane, #euro , #stiri Romgaz