Brokerii pot depune pana in ianuarie oferte pentru Romgaz

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 12:00
1346 citiri
Brokerii pot depune pana in ianuarie oferte pentru Romgaz
Sediul Romgaz/ Sursa foto: Sfin.ro

Ministerul Economiei a amanat cu aproape doua saptamani, pentru 16 ianuarie, termenul pana la care brokerii pot depune oferte pentru intermedierea vanzarii a 15% din actiunile Romgaz in vederea listarii pe bursa, la solicitarea unor intermediari.

Termenul initial era stabilit pentru joi, 29 decembrie, conform Mediafax.

Astfel, ofertele vor putea fi depuse pana la 16 ianuarie, ora 10.00, la sediul OPSPI, iar deschiderea acestora se va realiza la ora 11:00, se arata intr-un anunt al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

Seful OPSPI, Florin-Laurentiu Vladan, spunea la mijlocul lunii decembrie ca oferta ar putea fi lansata in iunie sau in luna septembrie 2012.

Potrivit scrisorii de intentie convenita de Guvern cu Fondul Monetar International la ultimele negocieri, din toamna acestui an, procedurile de listare pe Bursa a Romgaz vor fi incheiate pana la sfarsitul lunii iunie a anului viitor.

Oferta de vanzare de la Romgaz va fi cea mai mare din istoria BVB de pana acum, analistii considerand ca statul ar putea incasa 300 milioane euro pentru actiunile pe care vrea sa le vanda.

Actiunile ar urma sa fie cedate din actuala participatie a statului. Ministerul Economiei controleaza, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, un pachet de 85% din actiunile Romgaz, iar Fondul Proprietatea (FP) are 15% din titluri.

Romgaz are un capital social de 383 milioane lei, divizat in 38,3 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei.

Guvernul s-a angajat fata de Fondul Monetar International sa vanda actiuni reprezentand 15% din Romgaz, Transelectrica, Transgaz, cate cel putin 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica, 10% din OMV Petrom, o participatie de 20% din CFR Marfa si pana la 20% din Tarom.

#listare romgaz, #romgaz bursa, #listare bursa, #companii bvb, #bursa valori bucuresti, #privatizari romania , #stiri Romgaz

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Cei mai norocoși angajați de la stat. Au salarii de 2.500 de euro pe lună
  2. Unul dintre cei mai importanți angajatori din țară dă afară 10% din muncitori. Cum justifică decizia compania cu peste 12.000 de angajați