Videanu se apara in cazul Romgaz: Nu am semnat niciun ordin de ministru

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 09:22
1512 citiri
Videanu se apara in cazul Romgaz: Nu am semnat niciun ordin de ministru

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a reactionat dupa ce in presa au aparut stenograme ale discutiile sale cu omul de afaceri Ioan Niculae, in dosarul Romgaz, in care Videanu este acuzat alaturi de actualul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, de subminarea economiei nationale.

Videanu sustine ca stengramele sunt fragmente rupte din context, care creeaza o imagine de ansamblu falsa si ca, oricum, el nu a primit niciun fel de informare expresa din partea organelor abilitate ale statului privind constituirea unui grup infractional.

"NU am negociat niciodata cu niciun om de afaceri, cu atat mai putin cu cel

invocat public, acordarea vreunei facilitate", spune Adriean Videanu, intr-un comunicat de presa.

Videanu adauga ca in anul 2008 "s-au aprobat facilitati pentru toti consumatorii intreruptilibili din Romania in anumite conditii, facilitati care expirau in martie 2009, si am propus Guvernului Romaniei, printr-un memorandum conform prevederilor legale in vigoare, luarea unei decizii de continuare a acordarii acestor facilitati.

Conform legislatiei in vigoare, decizia a fost a guvernului Romaniei. Mentionez ca nu am semnat in nume personal nici un ordin de ministru in acest sens", mai arata Videanu, in acelasi comunicat.

Ce acuzatii le aduc procurorii lui Videanu si Vosganian

Procurorii DIICOT cer inceperea urmaririi penale impotriva actualului ministru al Economiei, Varujan Vosganian si a fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu, cercetati pentru subminarea economiei nationale in dosarul Romgaz.

Procurorii DIICOT sustin ca Adriean Videanu ar fi sprijinit firmele lui Ioan Niculae (Interagro) si l-ar fi ajutat sa obtina gaz din productia interna a statului. In acelasi dosar este implicat si Varujan Vosganian.

In documentul DIICOT se mentioneaza ca in perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, Varujan Vosganian, iar in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, Adriean Videanu, in calitate de ministri ai Economiei, au aprobat, semnat si sustinut in Guvern un numar 6 ordine, respectiv trei Memorandumuri, pentru sprijinirea omului de afaceri Ioan Niculae.

#Adriean Videanu dosar Romgaz, #Videanu Vosganian Romgaz, #Videanu procurori Romgaz , #Management