Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romgaz Medias cauta parteneri pentru termocentrala Iernut

Romgaz Medias cauta parteneri pentru termocentrala Iernut


Romgaz va dezvolta noi parteneriate pentru a moderniza unitatile de productie a electricitatii de la termocentrala Iernut si a construi altele noi, afirma Rodin Traicu, secretar de stat in Ministerul Economiei.

"Romgaz a preluat Iernut in patrimoniu in luna august si va atrage parteneri pentru modernizarea grupurilor energetice existente si pentru constructia altor unitati noi", a declarat acesta, citat de Mediafax.

Termocentrala Iernut a fost detinuta de compania de stat Termoelectrica, dar a fost transferata catre Romgaz, tot o companie de stat, in contul unor datorii, astfel ca producatorul de gaze a devenit si producator de electricitate.

Guvernul a adoptat recent o hotarare prin care permite companiilor care produc gaze si electricitate sa utilizeze gazele proprii pentru generarea electricitatii. Singura compania aflata in prezent in aceasta situatie este OMV Petrom.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3367 ori