Doar o treime dintre români sunt fericiți la locul de muncă. Câți iau măsuri pentru epuizare și stres

Marti, 14 Mai 2024, ora 12:39
168 citiri
Doar o treime dintre români sunt fericiți la locul de muncă. Câți iau măsuri pentru epuizare și stres
Stres profesional FOTO /Pixabay

Presiunea de la locul de muncă afectează jumătate dintre angajații români, iar cauzele cele mai importante ale stresului profesional sunt volumul mare de muncă, plafonarea salariului și preluarea excesivă de responsabilități, arată un studiu. La polul opus, 34% dintre români consideră că locul de muncă le oferă împlinire personală și o stare generală de bine.

În timp ce o treime dintre români sunt fericiți la locul de muncă, 65% dintre repondenții unui studiu realizat de o firmă de marketing research spun că au văzut colegi afectați de epuizare profesională, cunoscută și ca „burnout”.

47% dintre români se declară mulțumiti de locul de muncă și de nivelul salarial însă nu simt împlinire profesională. 19% nu sunt mulțumiti de slujba actuală, motivele fiind salariul și stresul arată un studiul realizat de o firmă de marketing research, citat de G4Media.

Peste 50% dintre români au luat măsuri pentru a trata epuizarea profesională, cele mai comune fiind concediile de odihnă, ieșirile în oraș și ascultarea de muzică. Un sfert dintre repondenții studiului au declarat că iau pauze mai lungi și mai dese pentru a combate stresul la locul de muncă.

Românii cei mai nemulțumiti de locul de muncă actual sunt cei cu venituri mai mici de 3.000 lei și cei cu vârsta cuprinsă între 45-55 de ani.

...citeste mai departe despre "Doar o treime dintre români sunt fericiți la locul de muncă. Câți iau măsuri pentru epuizare și stres" pe Ziare.com

#romani nemultumiti salarii, #stres munca, #epuizare munca , #Stiri Locuri de munca