Roman Abramovici vrea sa se plimbe cu gigantul avion model Airbus A380

Miercuri, 05 Septembrie 2007, ora 13:15
1128 citiri

Miliardarul rus Roman Abramovici este primul client individual doritor sa achizitioneze un avion gigant model Airbus A380, pe care planuieste sa il utilizeze drept aeronava privata, informeaza miercuri cotidianul francez Le Figaro, citat de AFP.

Airbus a anuntat deja in iunie, cu ocazia salonului aeronautic din Bourget, ca a primit o comanda venita din partea unei persoane fizice pentru acest model gigantic, insa a refuzat sa dezvaluiasca identitatea cumparatorului.

Acest "client misterios" este Roman Abramovici, conform Le Figaro.

Miliardarul "utilizeaza momentan un micut Boeing 767, in asteptarea livrarii aeronavei gigant, programanta pentru anul 2011", afirma cotidianul francez, citat de AFP.

Avionul A380, al carui pret de catalog se ridica la 320 milioane dolari, poate transporta pana la 820 persoane.

Roman Abramovici, proprietar al echipei britanice de fotbal Chelsea si guvernator al regiunii Ciukotka, rin extremul orient rus, detine o avere evaluata la 15 miliarde euro, conform AFP.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.