Miliardarii rusi au pierdut peste 70% din avere

Vineri, 17 Aprilie 2009, ora 09:15
1400 citiri
Miliardarii rusi au pierdut peste 70% din avere

Criza financiara a afectat din plin cei mai bogati oameni din Rusia, valoarea totala a averilor lor scazand cu peste 70%, la 142 de miliarde de dolari, potrivit topului anual al revistei Forbes publicat vineri, relateaza AFP.

"Criza a afectat pe toata lumea: pe financiari si metalurgisti, petrolieri si producatorii de articole de consum curent", apreciaza Forbes, care alcatuieste anual topul celor mai bogati 100 de oameni din lume.

"Niciun membru al 'centurionului de aur' nu si-a vazut averea crescand", subliniaza revista.

In Rusia, topul este dominat anul acesta de Mihail Prohorov, patronul fondului de investitii Onexim, care la 43 de ani are o avere evaluata la 9,5 miliarde de dolari, construita in special in metalurgie, industria aurului si finante.

Pe locul al doilea se situeaza Roman Abramovici, in varsta de 42 de ani, proprietarul clubului de fotbal britanic Chelsea, cu 8,5 miliarde de dolari. El este urmat de presedintele si directorul general al companiei petroliere Lukoil, Vagit Alekperov, care are 7,8 miliarde de dolari.

Oleg Deripaska, aflat conducerea grupului de aluminiu Rusal si confruntat cu grave probleme de rambursare a creditelor, a pierdut peste 25 de miliarde de dolari si se afla in prezent pe locul al zecelea in clasament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#miliardari, #rusi, #avere, #forbes, #dolari , #stiri Roman Abramovici