Banii oligarhilor rusi, la control

Luni, 24 Septembrie 2007, ora 22:57
1151 citiri

Autoritatea Federala Fiscala din Rusia ar putea infiinta curand un serviciu fiscal transregional care sa ii inspecteze pe principalii oameni de afaceri din tara, potrivit unei surse din interiorul institutiei, citata luni de agentia Ria Novosti.Sursa avizata a spus ca in urmatoarele zile ar putea fi semnat un acord relevant in acest sens si a adaugat ca "aceasta agentie va fi creata pentru verificarea si controlul activitatii de afaceri a oligarhilor".

Serviciul Federal Fiscal al Rusiei a refuzat sa comenteze aceasta informatie.

O alta sursa avizata din cadrul institutiei a spus ca Serviciul Federal Fiscal ia de mult timp in considerare initiativa crearii unui organism care sa verifice si controleze afacerile oligarhilor.

"In restul lumii exista autoritati care verifica inalta societate si a fost luata in considerare ideea de a infiinta o agentie asemanatoare", a mai spus sursa citata, potrivit Ria Novosti.

Exista propuneri de a inspecta si supraveghea activitatile de afaceri ale principalilor oameni de afaceri, sportivi, artisti si nu numai, a adaugat sursa.

In prezent exista zece agentii transregionale fiscale care se ocupa cu inspectarea afacerilor celor mai mari companii din Rusia, insa pana acum nicio agentie fiscala nu a facut vreo inspectie a oligarhilor rusi.

Renumitul oligarh si guvernator al regiunii Ciukotka, Roman Abramovici, in varsta de 40 de ani, a carui avere este estimata la 18,7 miliarde dolari, este cel mai bogat dintre cei 52 de miliardari rusi din ultimul top al miliardarilor lumii realizat de revista Forbes, mai scrie Ria Novosti.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)