Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Senatul a adoptat propunerea de modificare a impozitului pe masini

Senatul a adoptat propunerea de modificare a impozitului pe masini

Senatului a adoptat o propunere legislativa initiata de deputatul PSD, Robert Negoita, prin care se recalculeaza impozitul pe autoturisme in primul rand in functie de valoarea acestora, si apoi in functie de capacitatea cilindrica, conform NewsIn.

Propunerea legislativa a fost adoptata cu 45 de voturi pentru, 40 impotriva si o abtinere, dupa ce Comisia de buget a adoptat initial un raport de respingere, urmand ca decizia finala sa fie luata de Camera Deputatilor.

Negoita propune modificarea sistemului de taxare a autorismelor prin introducerea unui sistem de calcul a impozitului in functie de valoarea masinii, cuantumul acestei taxe anuale fiind de 0,75% din valoarea autoturismului.

Potrivit deputatului PSD, calculul impozitului pe masina ar urma sa tina cont de pretul masinii, capacitatea cilindrica si gradul de poluare.

Astfel, conform simularii lui Negoita, un posesor de Logan, cu un motor de 1.400 de centimetri cubi ar urma sa plateasca acelasi pret ca si posesorul unui Logan cu motor de 1.600 cc si anume 60,9 lei. In prezent pentru un Logan 1400 se plateste un impozit de 55,8 lei, in timp ce pentru un Logan 1600 proprietarul achita 63,92 de lei.

De asemenea, o diferenta majora de pret se observa, potrivit social-democratului, in cazul masinilor straine, unde proprietarii ar urma sa plateasca mult mai mult decat in acest moment.

Astfel, in cazul unui Mercedes de 1600cc posesorul plateste un impozit anual de 63,84 de lei, la fel ca si in cazul unui autoturism BMW de aceeasi capacitate. Conform calcului propus de Negoita, proprietarii ar trebui sa achite 281 de lei pentru Mercedes 1600cc si 260 de lei pentru BMW 1600 cc.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1783 ori