Senatul a adoptat propunerea de modificare a impozitului pe masini

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 16:17
1874 citiri
Senatul a adoptat propunerea de modificare a impozitului pe masini

Senatului a adoptat o propunere legislativa initiata de deputatul PSD, Robert Negoita, prin care se recalculeaza impozitul pe autoturisme in primul rand in functie de valoarea acestora, si apoi in functie de capacitatea cilindrica, conform NewsIn.

Propunerea legislativa a fost adoptata cu 45 de voturi pentru, 40 impotriva si o abtinere, dupa ce Comisia de buget a adoptat initial un raport de respingere, urmand ca decizia finala sa fie luata de Camera Deputatilor.

Negoita propune modificarea sistemului de taxare a autorismelor prin introducerea unui sistem de calcul a impozitului in functie de valoarea masinii, cuantumul acestei taxe anuale fiind de 0,75% din valoarea autoturismului.

Potrivit deputatului PSD, calculul impozitului pe masina ar urma sa tina cont de pretul masinii, capacitatea cilindrica si gradul de poluare.

Astfel, conform simularii lui Negoita, un posesor de Logan, cu un motor de 1.400 de centimetri cubi ar urma sa plateasca acelasi pret ca si posesorul unui Logan cu motor de 1.600 cc si anume 60,9 lei. In prezent pentru un Logan 1400 se plateste un impozit de 55,8 lei, in timp ce pentru un Logan 1600 proprietarul achita 63,92 de lei.

De asemenea, o diferenta majora de pret se observa, potrivit social-democratului, in cazul masinilor straine, unde proprietarii ar urma sa plateasca mult mai mult decat in acest moment.

Astfel, in cazul unui Mercedes de 1600cc posesorul plateste un impozit anual de 63,84 de lei, la fel ca si in cazul unui autoturism BMW de aceeasi capacitate. Conform calcului propus de Negoita, proprietarii ar trebui sa achite 281 de lei pentru Mercedes 1600cc si 260 de lei pentru BMW 1600 cc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#impozitul auto, #robert negoita, #senatul romaniei , #stiri Robert Negoita