Fiscul cere TVA-ul de la "samsarii" imobiliari

Joi, 15 Octombrie 2009, ora 08:52
2188 citiri
Fiscul cere TVA-ul de la "samsarii" imobiliari

Robert Negoita, Tantareanu, Netoiu, Codin Maticiuc au de dat bani la stat. Cei care s-au imbogatit in perioada 2006-2008 din tranzactii imobiliare si nu au trecut pe la Fisc, sa plateasca TVA, se vad nevoiti sa se desparta de o parte din averile facute. Ieri, Fiscul a anuntat ca, din peste 1.200 de cazuri finalizate, a emis decizii de impunere in suma totala de circa 95 milioane de lei, la care se adauga penalitati de inca 53 milioane lei.

Circa 70 de milioane lei trebuie sa achite parlamentarul Robert Negoita, ne-au precizat surse oficiale. La suma totala se mai adauga si alte accesorii (penalitati si dobanzi - n.r.) astfel ca suma totala se ridica la peste 26 milioane euro, ne-au spus sursele.

Fostul fotbalist Giga Popescu se afla si el printre cele 80 de persoane care au de platit TVA la stat, conform surselor. "Daca primeam notificare acasa, plateam", ne-a spus Popescu, care sustine ca va achita restantele a doua zi de la instiintare.

"Vor fi notificati si Gigi Netoiu, Codin Maticiuc, Marius Locic si Cristian Tantareanu pentru a achita TVA la unele tranzactii realizate in perioada mentionata", au mai pre cizat sursele.

Tantareanu a recunoscut ca a vandut unele terenuri, de unde a incasat cateva milioane de lei, si nu a achitat TVA pentru ca nu i-au cerut cei de la Administratia Financiara.

"Imi amintesc ca, in urma cu cateva luni, s-a mai discutat despre asta si am trimis directorul economic sa se intereseze la Fisc. Raspunsul acestora a fost ca nu stiu exact daca se achita sau nu TVA", ne-a declarat omul de afaceri.

#imobiliare, #negoita, #popescu, #tantareanu, #tva , #stiri Robert Negoita