Australia renunță la rețelele 3G în 2024. Care este motivul

Miercuri, 15 Mai 2024, ora 19:08
210 citiri
Australia renunță la rețelele 3G în 2024. Care este motivul
Foto: Pixabay.com

Autoritatea australiană de comunicații și media (ACMA) a anunțat că Australia va închide complet rețelele 3G în următoarele luni. TPG Telecom (cunoscut și sub numele de Vodafone) și-a oprit deja rețeaua 3G, iar Telstra și Optus urmează să facă același lucru în 2024.

Conform unei declarații oficiale, Telstra va dezactiva rețeaua 3G pe 31 august 2024, iar Optus va urma în perioada imediat următoare. ACMA a avertizat utilizatorii cu dispozitive 3G că telefoanele lor nu vor mai putea trimite mesaje sau efectua apeluri, inclusiv la numărul de urgență 000, după închiderea rețelelor.

Vor fi afectați și utilizatorii de dispozitive 4G care efectuează apeluri vocale prin rețele 3G, în special telefoanele fără suport VoLTE. Aceștia sunt sfătuiți să contacteze operatorii de rețea pentru instrucțiuni suplimentare. ACMA a subliniat că majoritatea dispozitivelor expuse riscului sunt telefoane 4G mai vechi, achiziționate din alte țări.

Dispozitive afectate și recomandări

Asociația australiană de telecomunicații mobile (AMTA) a evidențiat că nu doar telefoanele vor fi afectate, ci și alte dispozitive precum tablete, ceasuri inteligente, aparate POS, alarme medicale și soluții personale de răspuns în caz de urgență. AMTA sfătuiește utilizatorii să migreze la soluții mai noi pentru a preveni întreruperile serviciului. De asemenea, există un program oficial de reciclare gratuită a telefoanelor mobile vechi, care vor deveni inutile după închiderea rețelelor 3G.

În România, Orange a anunțat că va renunța la tehnologia 3G din iunie 2024. Compania va începe gradual să închidă rețelele 3G și să transfere clienții către rețele mai rapide și mai noi.

...citeste mai departe despre "Australia renunță la rețelele 3G în 2024. Care este motivul" pe Ziare.com

#retea, #Australia , #Stiri Internet