Cum a renegociat România acordul PNRR. Câciu: "Planul revizuit include o finanţare suplimentară de 1,4 miliarde de euro"

Joi, 16 Noiembrie 2023, ora 14:59
0 citiri
Cum a renegociat România acordul PNRR. Câciu: "Planul revizuit include o finanţare suplimentară de 1,4 miliarde de euro"
Adrian Câciu, ministrul Finanțelor din partea PSD FOTO Hepta

Negocierile cu Comisia Europeană pe revizuirea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) s-au încheiat, a anunțat joi, 16 noiembrie, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

"Negocierile pe revizuirea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă s-au încheiat. La acel moment, noul Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României se află între serviciile Comisiei Europene. De ce spun noul plan? Pentru că acest plan revizuit include o finanţare suplimentară de 1,4 miliarde de euro pe capitolul REPowerEU, care va fi parte integrantă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României. Estimăm că această dezbatere inter-service în cadrul Comisiei să se încheie undeva în jurul datei de 21-22 noiembrie şi aprobarea în ECOFIN (Formaţiunea Afaceri Economice şi Financiare, n.r.) să aibă loc la începutul lunii decembrie", a menţionat Adrian Câciu, la finalul şedinţei de Guvern.

El a explicat că Planurile Naţionale de Redresare şi Rezilienţă se aprobă de către Consiliul de miniştri de finanţe.

"Pe 8 sau 9 decembrie va fi acest ECOFIN. În noul Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României nu se va mai regăsi acel procent cu privire la sistemul public de pensii, de 9,4% din PIB", a adăugat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

...citeste mai departe despre "Cum a renegociat România acordul PNRR. Câciu: "Planul revizuit include o finanţare suplimentară de 1,4 miliarde de euro"" pe Ziare.com

#renegociere pnrr, #adrian caciu, #finante Romania , #Stiri Macroeconomie